Vraag & aanbod

Het Ezelhuis
Contactpersoon: Bianca Plune
info@ezelhuis.nl
06-28888087

22 juli 2021

Lino pers

Ik zoek iets om een lino afdruk mee te maken, A4 is prima. Ik heb onlangs een cursus lino cut gevolgd en nu wil ik proberen extra inkomsten te genereren voor Het Ezelhuis, 8 ezeltjes die moeten eten en verzorgd worden in deze lastige tijd… Onze ezelwandelingen en workshops gaan nog maar beperkt door helaas. Ik wil graag afdrukken maken van ezeltjes om te verkopen. Graag tips en advies.

 • fullsizeoutput_22fe

  fullsizeoutput_22fe

8 gedachten over “Lino pers”

 1. Beste Bianca,
  Een mooi doel!
  Kom de linosnede maar brengen dan maken we er wat moois van, uiteraard gratis.

  Ik heb een klein drukatelier in Middelburg/Sint Laurens, dat is vlakbij!

  Groet
  Karel Gaarenstroom
  Middelburg

  Beantwoorden
 2. Ik zou zeggen, dun papier, lepeldruk, misschien zelfs inkt op waterbasis. Geen pers nodig. Als Roller voor de inkt een behangaandrukrol. Daar mee geen druk uit oefenen. Soepel rollen dus. Japans papier werkt super. Wel een dun tussenvel gebruiken. De lino zo nu en dan tussen het drukken door schoon maken en uitborstelen met een nagelborsteltje.

  Beantwoorden
 3. Beste Bianca, wat een leuk idee. Ik heb een handpers voor lino- en materiaaldruk gekocht op Etsy. Weet nu even naam niet. Maar je zou eens kunnen kijken. Solide ding hoewel je met een pers wat mooier afdrukt, vind ik. Dat is wel een veel grotere uitgave.
  Succes!

  Beantwoorden
 4. Beste Bianca,

  Linosnedes afdrukken kan met de hand, met behulp van een houten lepel. Of met een ‘baren’ (een platte schijf met handvat).

  Een handdrukpers van ‘Woodzilla’ of ABIG is een goede optie. Of een tafelmodel etspers.
  Kijk eens bij gerstaecker.nl, polymetaal.nl of google op Woodzilla.

  Hoop dat dit je helpt. Succes.

  Beantwoorden

Plaats een reactie