Vraag & aanbod

Henk Gianotten
hgianotten@gmail.com

5 februari 2024

Linotronic Postscript belichter voor Apple Museum

Wij zoeken voor het Apple Museum in Utrecht een Linotronic 100, 200 of 300 laserbelichter met Postscript RIP. In dat Apple Museum komt een afdeling die geheel gewijd is aan de rol van de Macintosh in de DTP-wereld waarbij de belangrijkste representanten van de verschillende hardwarecomponenten, softwarepakketten en letterproeven vanaf 1985 getoond zullen worden.

Er zijn al diverse PostScript printers beschikbaar maar ik vind dat een Linotronic laserrecorder compleet met een PS-RIP hier niet mag ontbreken. Wellicht kennen jullie mij nog als Mr. Postscript uit de tijd dat layoutzetters als Eduard Bos klaagden over DTP-prut en mij verweten dat Postscript nooit iets zou worden. Ondertussen weten we wat er allemaal mogelijk is met deze techniek. Ik wil iedereen vragen na te gaan waar wellicht nog zo’n oude Linotronic belichter in de opslag staat. Linotype leverde destijds verschillende modellen als de 100, 200, 260, 300, 330, 500, 530, 630 en zelfs model 1000, Onze voorkeur gaat uit naar de 100 of 300 maar ook die andere modellen hebben onze aandacht. Ik meld jullie t.z.t. wat deze zoektocht heeft opgeleverd en zal de datum van de opening van het Apple museum ook hier graag bekendmaken.

Heb je een goede tip of zijn er producten die jij nog hebt en beslist in Utrecht getoond moeten worden, laat het me weten (bij voorbaat dank) via hgianotten@gmail.com

1 gedachte over “Linotronic Postscript belichter voor Apple Museum”

  1. Gelukkig dat we al een Linotronic 300 belichter hebben gevonden bij moetmoet.nl in Maastricht. Er ontbreekt echter een PS-RIP om de recorder aan te kunnen sturen. Kan iemand ons helpen aan een Linotype Postscript RIP? Of weet iemand ergens nog zo’n RIP te staan? Hou mij op de hoogte. Bij voorbaat dank, namens het Apple Museum in Utrecht.

    Beantwoorden

Plaats een reactie