Vraag & aanbod

Gratis op te halen in Amsterdam

(Moet worden opgehaald)


Stanislaw Lewkowicz
lewkowicz@planet.nl
0658832451

6 juli 2023

Lithografisch werk: Fading World

‘Fading World’ is een momentopname van de staat van de samenleving, van de teloorgang van de huidige, oude wereld in transitie naar een nieuwe.
Die momentopname is weergegeven als een tocht door een eigen, individuele wereld ingebed in het grote geheel van het wereldgebeuren. Tegen deze achtergrond baant eenieder zich een eigen weg langs glitter en glimmer, door vuil en afval achtergelaten tijdens de reis door het leven.

De voorpagina van de dagelijkse krant waarop het wereldgebeuren als ‘gedicht van de dag’ in eindeloze herhaling wordt weergegeven vormt de achtergrond van deze tocht.
Glitters en glimmer, platgereden plastic flessen, vertrapte brillen, afgetrapte slippers en ander afval vormen in Fading World samen met flarden tekst en snapshots een weergave van vandaag de dag waardoorheen het individu, weergegeven in selfies, zich een weg zoekt.

‘Fading World’ bestaat uit 86 panelen van elk 54,5 × 47,7 cm. Samen vormen ze één geheel van ca. 2 × 11 m. Het werk is geheel zuurvrij en met uiterste zorg gemaakt en kan zonder veel risico op beschadiging, in ieder geval niet meer dan bij een olieverfdoek, direct worden opgehangen, zonder verder in te lijsten. Er is geen oplage. Heel bijzonder is ook dat ‘Fading World’ geheel op lithografische wijze tot stand is gekomen ondanks het schijnbaar onmogelijke daarvan.

Gratis af te halen voor een ieder die hier een geschikte plaats voor heeft en het ook daadwerkelijk ophangt. Er zijn veel minuscule spiegeltjes en andere glinsterende strass in het werk opgenomen (op de foto niet te zien). Bij het kiezen van een geschikte plek zou daar rekening mee gehouden kunnen worden. Er is niet per se grote afstand nodig om het werk te bekijken. Vooral ook in detail is het de moeite waard om het werk als het ware te ‘lezen’.

Iedereen is welkom om het werk eerst te bekijken. Graag zou ik zelf wel een beoogde locatie eerst willen zien voordat het werk van eigenaar wisselt.

Neem voor een afbeelding van het totale werk op hoge resolutie contact op via de mail.

3 gedachten over “Lithografisch werk: Fading World”

  1. ik denk zelf dat een openbare plek heel goed zou zijn. Het werk kan ertegen. Maar hoe vind je die?
    Als het werk ouder wordt zal het volgens mij alleen maar groeien, zeker als tijdsdocument.
    De foto’s geven het werk niet helemaal goed weer. De honderden spiegeltjes, het glinsterende strass en de andere reflecterende onderdelen zijn op de foto zwart. Ook de dieptewerking is niet te fotograferen.

    Beantwoorden
  2. Wát een bijzonder werk, een fantastische prestatie!! Het zou mooi zijn als dit over een paar decennia nog steeds te zien zou zijn, voor zoveel mogelijk mensen. Op een mooie plek. Bibliotheek ergens??

    Beantwoorden

Plaats een reactie