Vraag & aanbod Loden letters | drukkerij letters

Vraag & aanbod

Prijs: € 2,50 per kg

Ophalen in: Roermond

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)

Dit item is verkocht.


Oude Spulletjes
Contactpersoon: Patricia Vaessen
info@oudespulletjes.nl
0475321150

8 februari 2019

Loden letters | drukkerij letters

Te koop:

Loden letters uit een drukkerij. Komen rechtstreeks uit letterkasten. Ik kan geen garantie geven dat lettersets compleet zijn. Verschillende lettertypes, in verschillende groottes. Zie foto’s.

Onder andere: letter op Franse hoogte (23,60 mm) waaronder de Nobel.

Het lood wordt verkocht per kilo à € 2,50 per kg.
De letters zitten in bakken, zoals op foto 1. Niet meer in de lades zoals op de rest van de foto’s.

Ophalen in Roermond (nabij Designer Outlet Centre en A73). Verzenden mogelijk, verzendkosten afhankelijk van gewicht. Bezorging mogelijk, in overleg en tegen meerprijs.

13 reacties op “Loden letters | drukkerij letters”

 1. Meer dan wat umlauts zijn er als accenten niet in te onderscheiden, dat maakt deze letter wat minder bruikbaar voor de Nederlandse markt… Ze kunnen nog altijd worden omgesmolten en gebruikt voor nieuw te gieten letter, dat nog altijd wel.

 2. Ik heb nog even goed naar de foto’s gekeken, het ziet eruit of het Duitse steekkastjes zijn, waar de letter blijkbaar inzat. Dus waarschijnlijk, maar niet zeker, Duitse hoogte. Op één van de foto’s een mooie grote fijne letter, wat daar nu nog van over is, blijft de vraag. Jammer, jammer!

 3. Het in een bak kieperen van letters verhoogd de kans op beeldbeschadiging. En wat als bevoordeeld één letter ontbreekt? Men kan er dan geen deftige zin meer mee zetten. Wat is de lettergrootte, ook dit blijft een gok. Het sorteren alleen al is verschrikkelijk veel werk. Ik begrijp dat men de hoogste prijs in de wacht wil slepen, maar men moet een beetje eerlijk blijven. Vraag gewoon de prijs die een oude metalen handelaar wil geven. Zo bewijs je ons historisch erfgoed een gulden dienst.

 4. Loden letters zijn erg kwetsbaar en worden dus beter niet in bakken gekiept.
  Jammer maar helaas voor deze nobele letter.

  Ik had gehoopt dat de herbestemmings-rage van de letterbok al voorbij was.
  Unieke oude spullen hebben recht op een voortbestaan.
  Op dit forum bruist het drukkerij-leven.

  Dit gezegd zijnde.

 5. Vond ik ook al heel dom om alles in bakken te mikken. grote kans dat er veel letters beschadigd zijn en wat de loodprijs betreft… Die ligt voor dit soort lood een stuk lager dan de 1,60. ik zou ingaan op het aanbod van Hans. Veel meer zul je er niet meer voor krijgen.

 6. De loodprijs is stevig gedaald en zel voorlopig laag blijven. Schoon lood brengt nu ca.
  € 1,20 p/kg. Letterlood is geen schoon lood, daar doen handelaren erg vreemd over. Het is maar ter info.

 7. Beste Heer Gravenmaker,

  De prijs voor schroot letterlood, die ligt ver onder de 1 euro de kilo… Al is de schrootprijs voor lood op dit moment ergens in de buurt van 1,25 euro. Voor letterlood geldt dat heus niet. Letterlood, dat wordt aangemerkt als “vervuild”, want het bevat tin en antimoon. Dat maakt dit lood moeilijk te gebruiken in de bouw, want dergelijk loden platen willen heel slecht buigen. En in de bouw, daar wordt het meeste lood gebruikt. Dat tin en antimoon is leuk voor boekdrukkers, maar dus helemaal niet voor de schroothandel.

 8. Niet echt slim – eigenlijk erg dom – om drukletters uit de kasten te gooien en in bakjes te mikken! Grote kans dat veel letter nu niet meer bruikbaar is. Misschien nog iets voor de lompen- en metaalhandel! Loodprijs ligt nu rond de € 1,60 !

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail