Vraag & aanbod

Prijs: Tegen elk goed bod

Ophalen in: Nieuwstadt

(Moet worden opgehaald)


Marco
marco301171@live.nl
0638648676

18 december 2022

Mini handpersje

Ik heb een mini handpersje. Mijn vraag is: wat zijn deze nog waard?

5 gedachten over “Mini handpersje”

 1. Beste Marco, er zijn een hele hoop van dit soort persjes gemaakt, ze zijn dus niet zeldzaam. Ze worden met vrij grote regelmaat hier op het forum aangeboden, ook op marktplaats zie je ze regelmatig. Een net model dat direct bruikbaar is, dus met goede rollen, geen roest, soepel lopend etc. etc. wordt gemiddeld voor zo’n 300 tot max 350 verkocht. Jouw model is in slechte en niet bruikbare staat. Het is naar mijn schatting zo’n 100 a 125 euro waard. Er moet namelijk heel veel aan vertimmerd worden wil die bruikbaar zijn.

  Let wel: trap niet in de ebay-val. Mensen denken vaak dat iets veel waard is doordat ze dat zien in een of andere ebay-advertentie. Maar op ebay (of marktplaats, exact hetzelfde) kun je altijd een advertentie vinden waar een idiote prijs bij staat. Dat geldt niet enkel voor een persje als dit: dat geldt voor letterlijk alles dat daar verkocht wordt. Het is een truc die wordt gebruikt om de prijs op te drijven. Op dit moment staan er op ebay.uk een aantal adana’s te koop bijvoorbeeld: sommigen voor een redelijke 150 pond. Anderen voor het 3 a 4- voudige. Ik zeg niet dat het in dit geval ook zo is: maar er kan gerommeld worden om potentiele kopers op het verkeerde been te zetten. Bijvoorbeeld: Pietje zet een (fictief) artikel te koop voor 4x de prijs die het waard is. Datzelfde artikel zet hij, of een kennis van hem (dit maal niet fictief) onder een andere account ook te koop, voor ‘slechts’ 2x de marktwaarde. Mensen die erop zoeken zien eerst die dure, daarna de “goedkope” en voila: ze denken een koopje te hebben…

  succes

  Beantwoorden
 2. Beste Marco,

  Deze Adana-pers bevindt zich in deplorabele staat. De rollen moeten opnieuw met rubber worden bekleed. Alle bewegende onderdelen zij door roest aangetast en de vraag is op de inktplaat ooit weer glad zal worden. In zo’n situatie is dan ook sprake van een restauratieproject. Dan is een symbolisch bedrag op z’n plaats.

  Beantwoorden
  • beste Peter,

   en wat vind jij een symbolisch bedrag?
   ik weet dat er hier heel weinig van zijn en deze heeft ook altijd tentoon gesteld geweest en nooit in werking geweest.

  • Hoi Crisje,

   wat wil je er max voor geven?
   ik weet dat er heel weinig van gemaakt zijn.
   en zijn ook meer waard dan wat ik voor vraag prijs vraag.

Plaats een reactie