Vraag & aanbod

In deze vraag is inmiddels voorzien.


hm-fotografie
Contactpersoon: Hobie
hm-fotografie@outlook.com
0647319120

12 februari 2024

Op zoek naar doka ontwikkelbakken

Als beginnend kunstenaar ben ik opzoek naar doka ontwikkelbakken waar ik papier in kan laten wellen voor het etsen.
Het liefst een grote bak waar A3 papier in kan.

Ik hoor graag van u!

6 gedachten over “Op zoek naar doka ontwikkelbakken”

 1. Beste Hobie, wat ook heel goed werkt, en niet al te duur is: pvc buis, 110 mm diameter en dan, al naar gelang de grootte van het etspapier 50 cm lang. Lijm er een einddop op.
  Alles gewoon te koop bij de praxis, gamma etc.
  Zet de buis rechtop, dop beneden. Vul de buis tot 5 cm onder de rand met schoon water. Eén dag voor je gaat drukken laat je er etspapier 1-5 minuten onder water staan. Laat het vel goed uitdruipen en leg het dan plat tussen opengeknipte vuilniszak of langbouwplastic. Daarop een plaat mdf en een gewicht, bijvoorbeeld twee ingepakte stoeptegels. Volgende dag is het papier klaar om te drukken.
  Vooral bij grote formaten is het een handige methode: ik had vellen etspapiet van de rol, 105 cm breed en 160 cm lang die ik, los opgerold in de met water gevulde pvc buis liet zakken, en zo goed kon invochten.
  Succes!

  Beantwoorden
 2. Hier bijvoorbeeld prima grote bakken, voor onder de 10 euro:
  https://www.kruizinga.nl/stapelbak-kunststof/stapelbaar/38-sl/nieuw/38-sl64-06-t?qty=1&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAoKeuBhCoARIsAB4WxtdyEQ37voWtPaZOc2xj09gijmflMr5XI2CrLIcPnu7Qnl5enb-GKRgaAmewEALw_wcB

  verzendkosten zijn wat hoog als je er maar 1 koopt, maar als je gewoon zoekt naar “platte kunststof bak” vind je er genoeg. Ook bij IKEA hebben ze vast wel wat.

  Voor alleen het vochtig maken van papier kun je alle soorten kunststof gebruiken. Specifiek dokabakken of iets dergelijks zijn onnodig dure oplossingen. Als je met zuren (of basen) gaat werken kun je even deze handige pdf bekijken: daar staan de meest gangbare plastics genoemd met daarbij of ze wel of niet met bepaalde stoffen compatibel zijn.
  https://library.walraven.com/repository/rnd/documents/Material-Properties-data-sheet-NL.pdf

  Beantwoorden

Plaats een reactie