Vraag & aanbod

Thomas
thomas_jongeling@hotmail.com

14 december 2021

Op zoek naar meer informatie etspers

Vanwege een overlijden zijn wij een redelijk grote woning aan het opruimen. Helemaal op zolder was de hobbykamer waar diegene met van alles bezig was. Hier stond ook een etspers zoals op de afbeeldingen te zien is. Aangezien het zijn hobby was en wij er geen verstand van hebben vragen wij ons toch af welk merk dit is of wat de oorsprong is. Er staan voor ons geen zichtbare kenmerken op zoals een merk of iets van een vervaagd merk. Is er iemand die iets meer kan vertellen over een pers zoals deze? met name een verkoopwaarde.

4 gedachten over “Op zoek naar meer informatie etspers”

 1. Goedemorgen heren,

  Bedankt voor jullie hulp in deze zoektocht! jullie informatie heeft ons goed geholpen, zeker het schema van demonteren. Gezien het formaat was het nooit gelukt deze van de zolderverdieping naar beneden te krijgen. Nogmaals denk!

  Met vriendelijke groet,
  Thomas

  Beantwoorden
 2. Beste Thomas,
  Dit is inderdaad een van de eerste etspersen die Harry Struik voor Fa. Van Ginkel maakte, in de jaren zeventig. ik schat rolbreedte 80.
  De walsen zien er goed uit, het vilt zou ik wegknikkeren en over de drukplaat kan
  Ik niets zeggen. Eventueel de kartonnetjes onder de spindels vervangen/ aanvullen tot 2-3 cm hoogte.
  Ze zijn redelijk makkelijk te demonteren, want van zolder naar de voordeur kan een punt zijn, ongedemonteerd.
  Er moet hier op de website ook ergens een demontage schema staan, kun je dat niet vinden, dan kan ik hier zoeken.
  Ik zou hem schoonmaken, walsen met turtlewax insmeren en na droging uitwrijven. Alle draaiende delen, liefst ook in de tandwielkast, met grease invetten.
  Waarde ligt denkt ik rond de 600 euro.

  Beantwoorden
 3. Dag Thomas,
  Ik meen dat dit een pers is van het merk Peter Van Ginkel, type MT-60/80/100. Dat getal is de breedte van de drukrol in cm. Het zijn heel goede apparaten. De waarde hangt sterk af van de staat , met name de staat van de drukrollen – als die erg geroest zijn is het veel werk om ze weer te ontroesten. Ik ben geen handelaar maar ze worden regelmatig te koop aangeboden (ook DWIDM) voor bedragen tussen de 400 en 1000 Euro. Geen idee wat ze werkelijk opbrengen. Misschien wil Polymetaal wel kopen of bemiddelen.
  Veel succes

  Beantwoorden

Plaats een reactie