Vraag & aanbod

w.Schrumpf
uniek1944@gmail.com
0683716903

12 juni 2022

Programma Illustrator

Heeft er iemand een oudere versie van het programma Adobe illustrator in de kast liggen die niet meer wordt gebruikt?
Dan wil ik die wel graag over nemen.

9 gedachten over “Programma Illustrator”

 1. Bedoel je voor Windows, Mac of nog iets anders? En misschien even verduidelijken wat je met “oudere versie” bedoelt? Want Affinity gaat op een hele oude computer niet werken.

  Beantwoorden
 2. Hallo William,

  Ik heb nog een oudere versie, wel echter op schijf. Ik weet niet of ik het zo kan kopiëren op usb stick. Ik weet niet waar je woont anders langs komen. Ook moet je ouder versie OX werken. Dus wisselen met oude systeem. Ik werk nog steeds zo. Geen zin dure abonnementen te nemen.

  Zelf woon ik in Zierikzee

  Beantwoorden
 3. Hoi Willem,
  Adobe CS2 was een aantal jaren geleden gratis te downloaden met licentiecodes (ff googlen), misschien dat dat nog steeds mogelijk is. Wel even opletten op de systeemvereisten, dit gaat niet meer draaien op de laatste operating systems.

  Beantwoorden
 4. Beste Willem, Adobe is al vele jaren geleden gestopt met het fysiek distribueren van software. Tegenwoordig gaat het allemaal via de ‘cloud’. Dat betekent dat je alleen een heel oude versie zult kunnen vinden. En als je het legaal wilt houden, moet de verkoper zijn/haar licentie aan je overdragen. Een hoop gedoe…

  Je bent veel beter af met een alternatief, zoals bijvoorbeeld Affinity Designer. Een erg goed programma, dat desondanks maar € 55 kost: https://affinity.serif.com/en-gb/designer/

  Of kijk anders eens naar Figma: https://www.figma.com – een online programma, gratis te gebruiken zonder dat je iets hoeft te installeren.

  Succes!

  Beantwoorden
  • Dankjewel voor de info Sander! Je kent toevallig ook geen goed alternatief voor Indesign? 🙂

  • Ha Marie-Paule, Affinity heeft ook een opmaakprogramma:

   https://affinity.serif.com/en-gb/publisher/

   Ook dat kost € 55. Ik heb een licentie, en heb er toen het net uitkwam wat mee geëxperimenteerd. Het was toen een prima programma, maar er ontbraken een aantal voor mij essentiële opties vergeleken bij InDesign. Ik weet niet precies hoe het er nu voor staat.
   Ik moet regelmatig bestanden uitwisselen met anderen, en dan heb je niet veel keus buiten InDesign (waar ik overigens ook heel tevreden over ben).

   Succes!

Plaats een reactie