Vraag & aanbod

Hilde Polspoel
polspoelhilde@gmail.com
0486402754

18 juni 2024

Restanten papier gezocht

Ik ben op zoek naar kleinere restanten papier, liefst 200 gr of meer. Hoeven geen volledige riemen te zijn, een paar vellen van de ene soort, een pakje van een andere soort, zelfs versneden reststukken zijn interessant voor mij. Ik experimenteer bij het zeefdrukken of lino-drukken graag met allerlei soorten papier dus ik sta open voor alle mogelijke voorstellen. Ook vergeelde en oude vellen zijn meer dan welkom.

Dankzij het ellendige weer van de voorbije maanden hebben wij een groot lek gehad in het dak van mijn atelier. Mijn bescheiden maar mooie en gevarieerde papierstock is volledig verloren voor gebruik, vandaar dat ik via deze weg een poging onderneem om terug wat verschillende soorten papier te verzamelen.

Ik hoop enige reactie te ontvangen.

2 gedachten over “Restanten papier gezocht”

  1. Zo veel expertise op deze site… hartelijk dank voor alle nuttige adviezen dat wij hier kunnen lezen. Misschien in de toekomst een forum ?!?!
    Bedankt Tim, ik wou ook zo iets aan Hilde aanbevelen. Nu allemaal op “papierenjacht” 😉

    Beantwoorden
  2. Tip om te gebruiken bij waterschade: vellen (druk)papier die nat zijn geworden in een vriezer doen, zodat je even tijd hebt om voorbereidingen treffen om deze papieren te ontdooien en te drogen. ( Als je niets doet gaat nat papier al snel schimmelen)
    Beste is de bladen ontdooien en in een droogrek te laten drogen. Hierna prepareren en vlak maken door de bladen tussen stevig blottingpapier te leggen, nadat ze met plantenspuit licht vochtig zijn gemaakt, en zo de bladen te stapelen: 1 vel blottingpaper 4-5 bladen papier, 1 vel blottingpaper en dan weer bladen papier, stapelen tot 10-15 cm hoog dan als laatste blad blottingpapier, een plaat mdf, of multiplex er op en dan verzwaren met in kranten gepakte stoeptegels. Twee dagen laten staan en dan opnieuw stapelen met droog blottingpaper. Na enkele keren herhalen is het papier droog en mooi vlak.

    Beantwoorden

Plaats een reactie