Vraag & aanbod

Prijs: € 60 (+ porto)

Ophalen in: Etten-Leur

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)


Ferrie van Ramele
ferrievanramele@gmail.com
06-18 60 09 05

13 maart 2022

ROOTS

Onder de titel ROOTS verschenen in de jaren 2006-2013 29 boekjes over Nederlandse grafische ontwerpers/vormgevers. Greve Offset, de uitgever: ‘ Doel van de reeks is aandacht schenken aan de wortels van de Nederlandse grafische ontwerpcultuur.’

Alle uitgaafjes in deze reeks zijn op dezelfde wijze vormgegeven door vanRixtelvanderPut ontwerpers. De foto op het omslag – en profil – werd steeds gemaakt door Aatjan Renders. De eerste aflevering was gewijd aan Paul Mertz, de laatste aan Will van Sambeek. Daartussen passeren alle grote Nederlandse ontwerpers uit die jaren de revue.

Unieke verzameling in perfecte staat; de eerste 14 afleveringen in de oorspronkelijke envelop met daarop aanwijzingen over de inhoud.

1 gedachte over “ROOTS”

  1. Ik wil graag even een aanvullende toelichting geven. De Roots reeks wordt namelijk nog steeds uitgegeven door Zoo Producties van Robert van Rixtel uit Eindhoven. Na de jammerlijke deconfiture van Greve Offset werd Drukkerij Lecturis in Eindhoven de drukker van de reeks. Toen Wilco in Amersfoort de drukkerijactiviteiten van Lecturis overnam werd Wilco Art Books de medesponsor van de reeks. De reeks bestaat uit de Nederlandstalige boekjes (zoals de hierboven beschreven in het aanbod van Ferrie van Ramele). Er zijn nu al 56 gedrukte boekjes en de serie wordt nog steeds uitgebreid.
    In 2018 introduceerde Roots een website http://www.dutchgraphicroots.nl met daarop zowel de Nederlandstalige als Engelstalige digitale uitgaven. Ze zijn daardoor voor een groter Nederlands en Belgisch publiek en voor een internationaal publiek toegankelijk geworden.
    Ik kan iedereen aanraden om deze interessante informatie over grafische ontwerpers, boekillustratoren en boekenmakers digitaal te lezen. De losse boekjes blijven beschikbaar via de website van Zoo Producties (www.zooproducties.nl).

    Beantwoorden

Plaats een reactie