Vraag & aanbod

Prijs: € 1000

Ophalen in: Eindhoven

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)

Dit item is verkocht.


Raymond Steinberg
rsd@wxs.nl
0653387031

22 december 2020

Te koop 5 stuks Wendingen: The Life-Work of the American Architect Frank Lloyd Wright

Het betreft Part I,II,III,VI en VII uitgaven 1925/1926

Deze boeken met zwarte raffia-binding fijn vijfdelen van de 7 Wendingen “The Life Work of the American Architect Frank Lloyd Wright”.

Deze nummer omvatten 24 tot 27 pagina’s en vele illustraties. De begeleidende teksten zijn van Wright zelf en van Amerikaanse en Europese architecten en kunstenaars. De algehele verzorging is van H.Th.Wijdeveld. De omslag en openingspagina is ontworpen door Frank Lloyd Wright.

De nummers verkeren in goede tot zeer goede staat.

 • P1040546

  P1040546

 • P1040565

  P1040565

7 gedachten over “Te koop 5 stuks Wendingen: The Life-Work of the American Architect Frank Lloyd Wright”

 1. De prijs is gebaseerd op gelijkwaardige uitvoeringen, verkocht bij diverse veilingen van de afgelopen jaren. Tevens is gekeken naar de verkoop bij particulieren en antiquariaten. Voor een onberispelijk exemplaar Wendingen
  liggen de prijzen aanzienlijk hoger. Ballpoint=potlood

  Beantwoorden
 2. Deze uitgaven waren bijzonder o.a vanwege de onderwerpen alsmede de uitvoering, waarbij o.a aan typografie veel aandacht is besteed.
  Betreffende deze uitgaven, heeft Wijdeveld veelvuldig contact met Frank Lloyd Wright gehad over o.a. tekst, uitvoering, typografie, etc.
  Gezien de invloed van Frank Lloyd Wright op europese , waaronder nederlandse, architecten is dit ook gedeeltelijk onze geschiedenis.

  Beantwoorden
 3. Deze tijdschriften zijn gewijd aan een in America beroemde architect, maar wat heeft dat te maken met typografie ?

  In Amerika worden daarvoor inderdaad af en toe wel heel hoge prijzen gevraagd, maar ja dat is hun geschiedenis, niet de onze.

  Beantwoorden
  • Voor die prijs mag je een onberispelijk exemplaar van ‘Wendingen’ verwachten, niet een exemplaar met gebruikssporen en ballpoint aantekeningen zoals op de foto.

Plaats een reactie