Vraag & aanbod

Ophalen in: 's-Hertogenbosch

(Kan worden opgehaald of per post worden verstuurd)


Maartje van der Kruijs
Contactpersoon: Maartje
info@gadenbosch.nl
0736134277

22 juli 2020

Unieke prenten Henk Visch per opbod te koop

Tijdens de lockdown is in het Grafisch Atelier een drietal prenten van de Brabantse kunstenaar Henk Visch boven water gekomen. Het zijn etsen die hij met aquarel bewerkt heeft. Not Today, Too Late en No World zijn alle drie in het Grafisch Atelier gedrukt in een oplage van twintig exemplaren. Ze werden in 2007 aangeboden als Vriendeprent. Het zijn etsen die hij met aquarel heeft bewerkt. De eenvoudige figuren met bescheiden kleuraccenten verwijzen naar het thema tijd.

Bieden maar!
De bieding vind plaats via Marktplaats:
www.marktplaats.nl/a/antiek-en-kunst/kunst-etsen-en-gravures/m1571575011-3-prenten-henk-visch-grafisch-atelier-den-bosch.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

Als toepasselijke actie na de coronasluiting bieden we de prenten te koop aan voor de hoogste bieder. Het bieden zal starten vanaf € 100 en kan tot uiterlijk 24 juli. Doe een goed bod, dan maak je niet alleen kans op een van deze unieke prenten, maar help je ook nog eens het GA.

Eigen beeldtaal
Na afronding van de kunstacademie in ’s-Hertogenbosch begin jaren zeventig vorige eeuw maakte Henk Visch vooral grafiek. Vanaf de jaren tachtig, waarin hij ook in New York heeft gewerkt, heeft hij zich vooral toegelegd op beelden en tekeningen. In deze verschillende disciplines is zijn eigen beeldtaal herkenbaar. Op dit moment is het werk van Henk Visch ook te zien in Het Noordbrabants Museum.

De prenten
Een op zijn tenen lopende man draagt een zware bal op zijn nek. ‘Niet vandaag’ luidt de titel. Een naakte mens jongleert met zijn eigen, multiplicerende hoofden, die hij op en onder zijn armen balanceren laat. Iemand blaast een windmolen aan, die op een melodie van Bach de lucht in beweging zet. Geen wereld, staat er geschreven, als dienen de wieken van de molen het denken zo in beweging te zetten dat het mogelijk wordt iets anders te zien dan wat er is.

De prenten zijn alle drie 24 × 32 cm, ets en aquarel, gedrukt in een oplage van 20.

Plaats een reactie