Vraag & aanbod

Stichting Museumdrukkerij IJzer & Lood
Contactpersoon: Henk Roede
info@museumdrukkerij.nl
0594612200

19 januari 2024

Vrienden van de Museumdrukkerij

Graag brengen wij ons museum en onze “Vrienden van de Museumdrukkerij” bij u onder de aandacht. Op dit moment proberen wij onze ondersteuning breder op te zetten, zodat we ons depot-project van de grond kunnen krijgen.

Grafisch Depot:
We zien om ons heen dat het Grafisch Industrieel Erfgoed het zwaar heeft. De uitvinding van de druktechniek heeft veel betekend in de geschiedenis en deze belangrijke sector moet dan ook niet in de vergetelheid raken.

Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk grafisch materiaal te redden van de oudijzerboer. Vandaar dat wij een eigen depot willen opzetten om het materiaal veilig te stellen.

Dit kunnen we echter niet alleen en daarom vragen wij uw hulp. Wordt Vriend van de MuseumDrukkerij en meldt u aan via: info@museumdrukkerij.nl

Voor minimaal 25 euro per jaar kunt u al Vriend van ons museum worden. Onze stichting heeft een Culturele ANBI status, uw gift is daardoor voor 125% aftrekbaar van de belasting.
We hopen met o.a. dit geld een depot op te kunnen zetten, zodat zoveel mogelijk materiaal behouden kan blijven. Inruil vermelden we (als u dat wilt) u of uw bedrijf in een lijst van Vrienden van het Museum op onze site en in onze nieuwsbrieven, welke u natuurlijk dan ook toegezonden krijgt.

Indien u éénmalig een schenking wilt doen, dan kan dat naar:
Stichting Museumdrukkerij
NL81 RABO 0325 0799 35

Wilt u ons op een andere manier helpen, heeft u bijvoorbeeld een ruimte of heeft u materiaal wat bewaard moet blijven, neem dan gerust contact met ons op.

Op onze Facebookpagina kunt u een idee krijgen van wat ons op dit moment allemaal al doet.
https://www.facebook.com/museumdrukkerij/

4 gedachten over “Vrienden van de Museumdrukkerij”

 1. Beste, ik heb nog een extra sterke kast. Gratis op te halen.
  Deze kast met schuiven diende om het lood in op te bergen? Zet lood den regels van lood. Voorzien op gewicht super sterke kast.
  Ophalen te Wilrijk bij Antwerpen. Laat maar iets weten op mail vanmeulder.ria@telenet.be
  private press: de witte adelaar.

  Beantwoorden
 2. Dát komt mooi uit: wij hébben ruimte!
  Wij zijn de Historische Drukkerij en Grafische Werkplaats op het Openlucht Museum Ellert en Brammert in Schoonoord (Drenthe).
  Wij (± 15 vrijwilligers) werken met een diversiteit aan persen en demonstreren die aan bezoekers, naast het werken wat wij er zelf mee doen (zetten, drukken, lino’s, litho’s enz.).
  Waar wij nog ruimte voor hebben: een kniehevelpers, die ontbreekt.
  Een, beperkt, aantal machines hebben wij in bruikleen.
  Op dit moment zijn we bezig met een uitbreiding van 80 m².
  Daar kan makkelijk een kniehevelpers bij, dus……..

  Beantwoorden
  • Wat wij zoeken is een depot-ruimte, dus voor het opslaan van reserve-materiaal, onderdelen, restauratieprojecten e.d. Het gaat niet echt om materiaal wat meteen aan publiek getoond kan worden.

Plaats een reactie