Akkerstraat 12
5261 TW Vught
info@angeliquekleijne.nl
www.angeliquekleijne.nl

Persen en andere apparatuur

Angelique Kleijne

In 2007 begon ik als zelfstandig grafisch vormgever. Sindsdien vang ik verhalen in beeldtaal en transformeer ik ideeën naar fysieke ontwerpen, meestal van papier.

Om het vormgeven op de computer aan te vullen, ben ik ook ambachtelijk gaan werken, eerst op een litho- en later op een etspers, met name voor linosneden: hiermee kan ik werk maken waarbij de eigenheid van het materiaal aanwezig blijft. Een logisch vervolg zijn uitsneden in papier en sjabloondruk. Ze geven dezelfde helderheid en leveren keer op keer eigenzinnige vormen en texturen op. Je kunt er snel mee werken en zo in korte tijd een veelheid aan ideeën (onder)zoeken.
Ik bijt me graag vast in projecten waarbij je moet speuren naar ordening en de rode draad in een berg aan informatie. In de speelruimte die er ontstaat is er tijd om regelmatig met elkaar te sparren en zo alle elementen op hun plek te laten vallen. Uiteindelijk komt alles samen: het omzetten van ideeën naar vorm, het selecteren van materialen, het werken en afstemmen met anderen als drukker, binder of lithograaf.

Het geeft veel voldoening om een beeldmerk uiteindelijk in zijn context te zien of een website door te bladeren. En ook om, als het tastbaar is geworden zoals bij een boek of ingerichte etalage, het papier, de intensiteit van de kleuren of de lichtinval te ervaren.