Markt 2
3218 AM Heenvliet
elspardon@outlook.com
www.elspardon.com

Els Pardon

Els Pardon, beeldend kunstenaar, maakt grafiek, voornamelijk linoleumsnedes en houtsnedes en etsen.
Terugkerende onderwerpen zijn enerzijds interieurs met of zonder mensen, achtergrond en voorgrond zijn daarin even belangrijk. Anderzijds maakt ze landschappen met huizen, het lijkt een zoektocht naar abstractie.
Ritme en patronen zijn herkenbaar als onmisbaar onderdeel in haar werk.

Atelier Achterweg

Atelier Achterweg is de werkplaats van beeldend kunstenaar Els Pardon-Diebels, gevestigd op de eerste verdieping in een oud bedrijfspand in Abbenbroek, een lichte ruimte met veel ramen.
Prominent aanwezig is de drukpers, onmisbaar voor iemand die voornamelijk grafiek maakt, zoals etsen, linosnedes en houtsnedes.
In haar eigen werk is het onderwerp (een voorwerp of persoon) verwerkt in een achtergrond, waarbij de achtergrond net zo belangrijk is als het onderwerp, wat bevreemdend werkt en je soms pas na twee keer kijken ziet hoe het zit.
“Ik vind grafiek boeiend omdat je gedwongen wordt indirect beeldend te werken. Altijd een of twee stappen vooruit te denken, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld schilderen, waarbij je direct ziet wat je doet. Dit vergt geduld en zorgt voor een des te grotere verrassingservaring bij het afdrukken als iets lukt.”

Kinderatelier

Behalve in haar eigen atelier werkte Els ook bij kinderatelier Punt 5 in Delfshaven in Rotterdam, waar zij kunstlessen gaf aan basisschoolkinderen, als bredeschool activiteit. Het is geweldig om te zien hoe onbevangen kinderen aan de slag gaan en hoe ze zichzelf en ons kunnen verrassen.
Zo’n verrassende ervaring is erg leuk om te zien bij de kinderen als die in Atelier Achterweg komen werken.
Het is mogelijk voor kinderen om etsen (in plexiglas) te maken, voor groepen van zes tot acht kinderen.
Erg geschikt dus als kunstzinnig kinderfeestje.