Carola Rombouts & Coos Dieters
KNSM Laan 175
1019 LC Amsterdam
020 6234558
info@grafiekdrukkerij.nl
www.grafiekdrukkerij.nl

Persen en andere apparatuur

De Grafiekdrukkerij

De Grafiekdrukkerij is een werkplaats waar de twee kunstenaars Coos Dieters en Carola Rombouts in de gerenoveerde loods 6 op het KNSM-Eiland vrij werk maken, grafiekprojecten realiseren en in eigen beheer uitgeven. Lees meer over werken in opdracht, onderwijsprojecten, workshops en cursussen.

‘Grafiek’ in onze naam relateert aan de verzamelterm voor o.a. litho’s, etsen en linoleumsneden. Respectievelijk zijn deze grafiektechnieken voorbeelden van steen- of vlakdruk, diepdruk en hoogdruk; zij worden op ambachtelijke wijze ge- bruikt.Sinds 1996 werken wij op het atelier in Loods 6 aan ons eigen werk, zoals schilderijen, tekeningen, vrije grafiek of in toegepaste vorm, zoals boeken en andere edities. Ook drukt De Grafiekdrukkerij litho’s, etsen en linoleumsneden in opdracht.Zij organiseert op locatie of in het eigen atelier projecten, cursussen en workshops voor cursisten en andere geïnteresseerden. Dit zijn bijvoorbeeld basis- en middelbare scholen, of organisaties die hun deelnemers aan congressen en fora een andere activiteit willen bieden om de blik te verruimen. Voor familieleden, vrienden, collega’s, bedrijven die een uitje of teambuilding wensen, maken wij een workshop op maat.

Drukken in opdracht Professionele kunstenaars, kunstinstellingen, galeries, bedrijven die een bijzonder kado- of relatiegeschenk willen én amateurs, kunnen bij ons terecht om een prent in oplage te laten drukken. In een gesprek wordt duidelijk wat de vrager wenst: een litho, ets of linoleumsnede, in een of meer kleuren, en hoeveel afdrukken (oplage). Grafiek biedt de mogelijkheid tot reproductie, tot een bepaald maximum kan men een gewenst aantal laten drukken.

Wij drukken in opdracht voor o.a. Stichting Beeldende Kunst (SBK) en het Allard Pierson Museum in Amsterdam.

Portret in linoleumsnede Zoals het boek ‘Eiland op zicht’ laat zien, heeft Carola Rombouts zich gespecialiseerd in het maken van portretten in linoleumsnede.

Aan de hand van beeldmateriaal snijdt zij het portret van een dierbare of uw relatie in linoleumsnede. Afhankelijk van uw wensen, wordt de linoleumsnede in een of meer kleuren, een bepaald formaat en oplage, gemaakt en gedrukt.

Projecten Voor Triade, onderdeel van de Stichting Kunst en Cultuur Noord Holland, werkte Carola Rombouts van september 2007 t/m april 2008 als docent kunsteducatie op Texel. Telkens drie weken lang liet zij de leerlingen van alle groepen van alle basisscholen kennis maken met alle mogelijkheden van druktechnieken. Op basis van het thema ‘De ruziestoel’ — een boek van Imme Dros en Harrie Geelen — gingen de kinderen aan de slag met sjabloneren, linoleumsnede en materiaalafdrukken. De kinderen van onder-, midden- en bovenbouw maakten hun eigen ruziestoel. Deze blijft dienst doen als afkoelplek, als veilig en zacht onderkomen of gewoon om even te relaxen. Een tentoonstelling vormde het sluitstuk van de projectperiode; elke klas presenteerde zich met gemaakte werken en voordrachten.

Zowel voor binnen als naschoolse activiteiten kunnen groepen en scholen contact opnemen als zij hun leerlingen willen laten kennismaken met kunst. Een workshop grafiek, schilderen of tekenen kan worden ingepast in een schoolbreed project en/of aan de hand van een thema waarmee de kinderen bezig zijn of gaan.

Workshop Zin in een bijzondere dag en heb je iets te vieren? En wil je met vrienden, familieleden, collega’s, teamgenoten, enz. een nieuwe ervaring delen? Een cursus of workshop biedt daar de mogelijkheid toe. In een aantal uren of — desgewenst met lunch — een hele dag, kun je een ets of linoleumsnede maken. Zelf meegebracht beeldmateriaal — foto’s, tekeningen, enz. — kan hiervoor als uitgangspunt dienen.

Cursus De cursus biedt een kennismaking of verdieping in de druktechnieken lithografie, etsen en linoleumsnede. Onder deskundige begeleiding doorloop je in 4, 8 of 12 lessen het gehele traject van ontwerp naar afdruk. Per techniek besteed je 4 lessen om de beginselen onder de knie te krijgen. Zelf meegebracht beeldmateriaal — foto’s, tekeningen, enz. — kan als uitgangspunt voor te maken werken dienen.

Heeft u vragen, wilt u meer weten over cursussen, workshops, drukken in opdracht, wilt u een werk kopen en/of op ons atelier bekijken? Neem per telefoon (020 6234558) of per mail contact met ons op.