Noorderweg 96B
1221 AB Hilversum
(035) 621 62 62
info@gahilversum.nl
www.gahilversum.nl

Grafisch Atelier Hilversum

gah

Grafisch Atelier Hilversum werd in 1968 met steun van de gemeente Hilversum opgericht en is een van de oudste open werkplaatsen van Nederland. Het Atelier is uitgerust voor diepdruk, hoogdruk, vlakdruk, zeefdruk, boekdruk, digitaal large format printing en er is een TechShop, een fotostudio en een DOKA in het pand.

Zo’n 25 kunstenaars maken werk bij het Grafisch Atelier. Een aantal van hen verzorgt bovendien cursussen, workshops en exposities voor iedereen die graag kennis wil maken met ambachtelijk drukken en fotograferen. Er is nog genoeg plek is ons prachtige pand aan de Noorderweg, dus nieuwe jaarkaarthouders, cursisten, vrijwilligers en kinderen zijn van harte welkom. Des te meer mensen, des te meer inspiratie!

Inspirerend zijn ook de vele oude drukpersen, loden letters en clichés, door de jaren heen verzameld en onderhouden door onze enthousiaste vrijwilligers. We hechten grote waarde aan dit cultureel erfgoed, waarvan een groot deel overigens gewoon wordt gebruikt door iedereen die werk maakt bij het Grafisch Atelier.

Voor € 450 per jaar word je jaarkaarthouder en profiteer je van een hele rij voordelen. Studenten betalen € 250 voor een jaar, recent afgestudeerden € 300. Als jaarkaarthouder heb je onbeperkt toegang tot het Grafisch Atelier aan de Noorderweg en kun je gebruik maken van alle aanwezige faciliteiten. Technische zelfredzaamheid is een voorwaarde om jaarkaarthouder te kunnen worden. Ben je jaarkaarthouder, dan kun je ongelimiteerd neuzen in de uitgebreide collectie boeken over grafische technieken en kunstenaars, of een kijkje nemen in het prentenkabinet waarover we beschikken. Wil je een andere techniek leren, dan heb je als jaarkaarthouder voorrang bij de cursussen. Is er een expositie bij het Grafisch Atelier en past jouw werk bij het thema, dan nemen we het op. Ook kun je je werk verkopen via onze winkel. Op Facebook laten we regelmatig werk zien van jaarkaarthouders en graag genereren we persaandacht voor alles wat er op de Noorderweg gebeurt. Zo bieden we onze jaarkaarthouders een podium, tegen een vast percentage per verkocht werk.

Ook jaarkaarthouder worden? Stuur een e-mail om een afspraak te maken voor een kennismaking op de Noorderweg!

We zijn op weekdagen doorgaans geopend van 10.00–14.00 uur. Wil je later in de middag, ’s avonds of in het weekend komen, neem dan eerst even contact op.

Voor verdere informatie, kijk op www.gahilversum.nl.