Nathalie Cassee
Puntenburgerlaan 91
Amersfoort
info@kashmirheritage.nl
www.kashmirheritage.nl

Kashmir Heritage


ontwerp blockprints Daisy van Groningen

Nathalie Cassee leerde het blockprinten bij ambachtslieden en ateliers in India, Engeland en Frankrijk. Op dit moment zit ze met haar atelier in Amersfoort. In deze stad vestigde in de 17e eeuw de eerste katoendrukkerij van Nederland waar op Indiase wijze gedrukt werd.

Als dochter van beeldend kunstenaar en graficus Dick Cassée, kreeg ze al van jongs af aan liefde en begrip voor grafische technieken mee. Haar passie voor Indiase textiel en handwerk maakt dat ze sinds 2007 een aantal maal per jaar naar India reist en zodoende een uitgebreide kennis van Indiaas textiel op heeft gebouwd. Ze schrijft regelmatig artikelen over Indiaas handwerk sinds 2009. Behalve zelf blockprinten en er les in geven, verdiepte ze ook haar kennis in theorie en geschiedenis van het blockprinten.

In India realiseert ze haar eigen collectie voor haar onderneming Kashmir Heritage. Regelmatig ontwikkelt ze unieke ontwerp projecten in samenwerking met ontwerpers en handwerkers. Ze biedt haar collectie aan op gespecialiseerde beurzen door Europa heen. Recentelijk produceerde ze de eerste handgemaakte sits voor Nederland in 200 jaar. Deze reproductie werd, samen met het 18e eeuwse origineel in 2017 geëxposeerd in het Fries Museum tijdens de expositie Sits, katoen in bloei.

Ze gaf in Nederland o.a. cursussen blockprinten bij het Ambacht in Beeld Festival te Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden, het Fries Museum, het Openluchtmuseum Arnhem, het Zuiderzeemuseum, Museum Van Loon, voor het Crafts Council Nederland, Artez Fashion Design Masters Arnhem, Scriptores (Nederlands-Vlaamse Vereniging voor Kalligrafen), Stichting Handboekbinden, de Viltkontaktgroep Zuid Holland, scholieren, studenten, (semi-)professionals en particulieren.

Materialen
Unieke collectie houten blockprints uit eigen atelier in India om mee af te drukken in onze werkplaats en/of tijdens cursusdagen.
Verkoop hoogwaardige blockprints en blockprintverf.
Regelmatig maken we op bestelling blockprints op maat.

Actueel cursusaanbod:
kashmirheritage.nl/blockprinten/

Verkoop van blockprints:
kashmirheritage.nl/beursdata/