Nathalie Dinlemez
Lingedijk 26
4155 BB Gellicum
loofenleijs@gmail.com
www.in-letterpress.nl

Persen en andere apparatuur


Loof & Leijs Letterpress

Ik heb, zolang ik me kan herinneren, een liefde voor alles wat met papier te maken heeft én met oude ambachten. De opleiding handboekbinden aan het Grafisch Lyceum in Utrecht bracht mij zijdelings op het pad van de boekdrukkunst. Ik was onmiddellijk verkocht aan de uitstraling en het hele ambacht van boekdrukken. Dat wilde ik ook leren. De eerste handpers kwam over uit Engeland, een Adana. Mijn eerste vlieguren maakte ik hierop met overgave. Later werd ik de trotse eigenaar van een trapdegel uit 1890 en een etspers.

In mijn studio maak ik vooral geboortekaarten. Deze druk ik op dik, handgeschept papier. Geïnspireerd door de natuur en wonend in een schilderachtig dorpje aan de Linge komen veel botanische afbeeldingen van mijn hand. Als kind al voelde ik grote passie met de natuur om mij heen. De schoonheid ervan is een inspiratiebron voor het leven en zie je vaak terugkomen in mijn kaarten.
Naast geboortekaarten hou ik me ook graag bezig met andere vormen van kunst. Daarin is altijd een grote rol weggelegd voor het werk van de trapdegel en de etspers.

Zelf omschrijf ik de afbeeldingen van mijn werk als eenvoudig, minimalistisch, soms ook abstract. Ook hou ik erg van de “Scandinavische” stijl. De afbeeldingen die ik daarvoor gebruik zijn afkomstig van verschillende kunstenaars.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt.