Pixelpers

Waar precies mijn fascinatie voor het drukken is begonnen is moeilijk te zeggen. Ergens, door iets is het verlangen geboren een oude trapdegel op te knappen en eigen werk te drukken. En dat was nog maar het begin… Ik hou ervan om mijn handen vies te maken aan de machines, ze te oliĆ«n, te smeren, netjes af te stellen en op te poetsen. En als het vieze werk achter de rug is, als de inkt is ingedroogd en het letterstof is neergedaald wil ik niets liever dan mijn vingers over de gave afdruk te laten gaan. Omdat het mooi is.

De Pixelpers is opgezet om te proberen met ambacht en innovatie prefect drukwerk af te leveren. Van kaft tot kaft, van kapitaal tot punt, elke komma, elke pixel in adembenemende harmonie. Schoonheid is het streven, samenwerking en de juiste gereedschappen zijn de middelen.

Grafische software, een zelfgerestaureerde Hogenforst-trapdegel en BRDR. Simonsgaard-proefpers zijn de basisingrediƫnten van elk Pixelpersproject. De pers heeft geen winstoogmerk en draait uitsluitend projecten ter bevordering van de boekkunst in de breedste zin van het woord.

Neem gerust eens een kijkje op pixelpers.nl.