Pluuspers

Mijn drukkerij, de Pluuspers, is gevestigd in een creatieve broedplaats in Zwolle, aan de Grote Voort. Ik maak o.a. bibliofiele uitgaves van poëzie, zinnen of teksten en ik doe regelmatig mee aan drukkersprojecten en uitgaves van de Hanzepersen. De eerste uitgave van de Pluuspers was Ik ben lekker stout van Annie M.G. Schmidt, in 2013 uitgegeven in een oplage van 15 exemplaren.

In 2000 studeerde ik af als illustrator aan Academie Minerva in Groningen. Ik maakte kort kennis met het handzetten en drukken, maar de zeefdrukkerij en nieuwe kleurenkopieermachine waren toch interessanter als illustrator. Gaandeweg leerde ik ook boekbinden, papier maken en verdiepte me in pop-up boeken, als maker en verzamelaar. Ik wilde graag alle aspecten van het boek-maken leren, met daarbij een kunstzinnige benadering. Begin 2013 kwam ik bij de Eikeldoorpers ‘in de leer’ en heb daar vele jaren op de Korrex kunnen drukken.

Thuis heb ik de bovenste verdieping in gebruik als atelier voor al het andere papierwerk. De overkoepelende naam voor al mijn activiteiten is Tante Papier. Ik maak veel vrij werk, vaak zijn dit unica’s en kunstige (pop-up) boeken.
Ik laat mij inspireren door materiaal, technieken, tekst en woorden. Ik bouw mijn werk stap voor stap op; vorm, beeld, kleuren en papierkeuze werken altijd samen. Ik omschrijf mijn werk als poëtisch, verfijnd, licht en speels.
Op mijn website staat een overzicht van al mijn creaties.

Zoals een bloemknop die gaat bloeien in de zon, zo ontstaan er ideeën in mijn hoofd. Als na een lang proces van rijpen de pluis is gevormd, blaas ik: het mag de wijde wereld in… Een Pluuspers productie!