Drukkers De Polanenpers

De Polanenpers

Korenmolen ’t Roode Hert

Het boekje Korenmolen ’t Roode Hert is gedrukt in offset in een oplage van circa 600 stuks. Het formaat is 148 × 210 mm en bestaat uit 96 pagina’s, gelijmd in de rug.

Het binnenwerk is gedrukt op 135 grams Hello/Magno zijde Crème van Proost en Brandt en het omslag is gedrukt op 250 grams Hell/Magno Zijde Crème. Het losse inlegvel met daarop het open maalwerk is gedrukt in offset op Conqueror crème verge. Drukkleuren boekje zwart en rood, van het losse inlegvel bruin en oker.

Cira 450 exemplaren zij geschonken aan de Stichting die momenteel deze molen beheert. Deze stichting laat mensen met de ziekte van Down op de molen werkzaam zijn. De overige exemplaren worden/zijn gratis verstrekt aan familie, vrienden en bekenden.

Gedrukt op de Heidelberg GTO 32 × 46 cm nr. 668333 N. Het omslag is gerild op de Heidelberg Degel nr. T 172 502 H door de Polanenpers te Halfweg in 2007.

P.J.H. ter Voort, drukker in de Marge, bijgestaan door B. Leuven, voorman offsetdrukker.

Troje, Ilion, Albion

Het boekje Troje, Ilion, Albion is gedrukt in offset in een oplage van 140 stuks. Het formaat is 210 × 297 mm en bestaat uit 120 pagina’s, gelijmd in de rug. Enige katernen zijn gegeven aan boekbinders om daarmee hun hobby te kunnen uitvoeren, namelijk het maken van mooi bindwerk. Zelf heb ik de exemplaren gelijmd in de rug en schoongesneden op de Polar 55.

Het binnenwerk is gedrukt op 120 grams Free Life vellum white offset. Het omslag is gedrukt op 350 grams karton, dat is vervaardigd uit bamboe. Het papier is welwillend ter beschikking gesteld door Drukkerij Van Orsouw te Amsterdam, die ik daarvoor zeer erkentelijk ben. De drukkleuren van het boek zijn zwart en groen.

De gebruikte letter is de Gazette LH. De platte tekst is gezet in corps 10 romein en cursief. De titel is gezet in corps 24 romein.

De exemplaren, verschenen onder de naam Polanen Prikkel 7, worden/zijn gratis verstrekt aan familie, vrienden en bekenden.

Mijn zuster E.Th.C. ter Voort heeft, nadat ik haar eerst een totaal andere versie liet nakijken, de correctie van de huidige tekst op haar genomen. Ik kan u verzekeren dat zij daar heel veel werk aan heeft gehad, waarvoor ik haar dan ook hartelijk bedank.

Gedrukt op de Heidelberg GTO 32 × 46 cm nr. 668333 N. Het omslag is gerild op de Mahez handrilmachine door de Polanenpers te Halfweg in het najaar van 2010.

P.J.H. ter Voort, drukker in de Marge, met het drukken bijgestaan door mijn (judo)vriend B. Leuven, voorman offsetdrukker.

De bibliotheek van Alexandrië

De brochure De bibliotheek van Alexandrië is gedrukt in offset in een oplage van 320 stuks. Het formaat is 148 × 210 mm en bestaat uit 16 pagina’s, geniet in de rug. Enige katernen zijn gegeven aan boekbinders om daarmee hun hobby te kunnen uitvoeren.

De brochure, verschenen onder de naam Polanen Prikkel 3, worden/zijn gratis verstrekt aan familie, vrienden en bekenden.

Het binnenwerk is gedrukt op 120 grams houtvrij wit offset. Het omslag is gedrukt op 250 grams Croxley Heritage. De drukkleuren van het werkje zijn bruin en groen.

De gebruikte letter is de Bembo corps 10 romein en cursief, de titel is gezet in corps 24 romein.

Gedrukt op de Heidelberg GTO 32 × 46 cm nr.668333 N. Het omslag is gerild op de Heidelberg degel nr. T 172 502 H. door de Polanenpers te Halfweg in 2007.

P.J.H. ter Voort, drukker in de Marge, De Polanenpers.

Polanen Prikkels

In het algemeen worden de Polanen Prikkels gedrukt op papier dat voorhanden is, daarbij kan de looprichting wel eens verkeerd lopen.

Eerder verschenen in deze reeks:

Polanen Prikkel 1; IJ

Polanen Prikkel 2; Sator en Rotas

Polanen Prikkel 4; Pietro Bembo

Polanen Prikkel 5; Christophe Plantin Moretus

Polanen Prikkel 6; Zij Hun

Polanen Prikkel 8; Tabula Peutingeriana

Berichten per e-mail