Bericht in de agenda plaatsen

‘Je raakt me’ van Titi Zaadnoordijk, met tekeningen, grafiek en ander werk, augustus 2020

Iedereen doet ertoe in het werk van Titi Zaadnoordijk.
Ogen kijken je aan of zien van je weg. Titi’s figuren zijn oprecht, vaak ingetogen, altijd aanwezig. Het werk van Titi is nooit vrijblijvend.
Titi tekende handen als symbool voor lijfelijke aanraking. Maar ook de kartonnen figuren, door Titi aangekleed met oude materialen, roepen herinneringen op, verbinden jou met je verleden. Ze raken.
Een kartonnen vrouw draagt een oude BH. Kantkloskleedjes doen dienst als jurken.
In hun kwetsbaarheid staan Titi’s schepsels rechtop. In hun gevoeligheid en aandacht werken ze troostend. Titi’s werk geeft moed.

‘Je raakt me’ is de titel van de tentoonstelling die Titi heeft ingericht in eigen atelier-met-expositieruimte, omdat elke mens ertoe doet.
Buiten, aan het Voetpad, staan de operavrouwen op wacht.
Grote getekende portretten verwelkomen je bij binnenkomst, Titi borduurde de blauwe jurk van de één en het witte kraagje van een ander.
Figuren in alle soorten en maten, geknipt of gezaagd uit karton en getekend op papier hangen en staan in de ruimte; ook verschillende series met een prominente plek voor de handen, ‘handenportretten’ zoals Titi ze noemt, lino’s die ze door de jaren heen maakte.
Verder naar achteren lopend in de richting van het atelier ontmoet je nog veel meer verschillende creaturen. Al Titi’s figuren samen vormen een hoopgevende wereld.

Titi Zaadnoordijk (1960) is al haar hele werkzame leven professioneel beeldend kunstenaar, dichter en performer. Ze maakt o.a. tekeningen, lino’s, kunstenaarsboeken en objecten. Ze beperkt zich niet in haar technieken en materialen. Haar werk is altijd figuratief. Ze gebruikt duidelijke vormen en heldere kleuren. Eenvoud is een sleutelwoord. Met franjes.
Titi maakt ook werk in opdracht, geeft workshops en haar scholenproject is te huur.
Titi voelt zich thuis op het podium en ze fluistert liefdesgedichten.

Titi’s atelier is het hele jaar open op afspraak, tijdens de augustus-expositie dagelijks van 11-17u (m.u.v. maandag). Middenin het natuurgebied de Rottige Meente, aan de Zuiderzee(wandel)route. Overnachten kan in de buurt, bijv. op de camping in het dorp of huur Titi’s logeerkamer.
Voor meer informatie zie www.titi.nl.