Drukkunstbeurs

Vanaf 2022 organiseert Drukwerk in de Marge jaarlijks de Drukkunstbeurs. Dit jaar vindt de beurs op 28 en 29 oktober plaats, in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Margedrukkers, grafici en andere kunstenaars bieden hun uitgaven en druksels aan, vaak gedrukt op oude persen met historische loden en houten letters, maar ook op risoprinters of stencilmachines. Honderd stands met bijzonder, handgemaakt drukwerk: literaire uitgaven, kaarten, prenten, affiches, kunstenaarsboeken en meer. Daarnaast zijn er (druk)demonstraties en zijn er drukkers- en kunstenaarsbenodigdheden te koop. Speciaal voor de beurs wordt er een bijzondere uitgave gedrukt met gedichten van de Utrechtse schrijver Ingmar Heytze. Deze uitgave is gratis voor alle bezoekers van de beurs.

De Drukkunstbeurs is beide dagen geopend van 11:00 tot 17:00 uur. De toegang is gratis!

Prodentfabriek, Oude Fabrieksstraat 20, Amersfoort

De Drukkunstbeurs heeft ook een eigen site: www.drukkunstbeurs.nl. Daar is de deelnemerslijst te vinden, en praktische informatie voor bezoekers aan de beurs.

Foto’s van de Drukkunstbeurs van 2022 zijn via deze link te bekijken.

De Drukkunstbeurs is de opvolger van de Boekkunstbeurs, die van 1999 tot en met 2021 door Drukwerk in de Marge samen met stichting Handboekbinden werd georganiseerd.

Nadere informatie via beurs@drukwerkindemarge.org