Vraag & aanbod

Marianne Willemse
m.willemse18@gmail.com

27 januari 2021

Warmteplaat

Ik ben op zoek naar een warmteplaat, liefst maat 50 bij 60 cm en in ieder geval met temperatuurregelaar.

7 gedachten over “Warmteplaat”

 1. Tip voor iedereen die op zoek is naar een warmhoudplaat:
  Zoals wel vaker zijn professionele spullen duur. Misschien duur omdat ze goed zijn, maar vaak ook duur omdat ze in kleine oplage gemaakt worden. Wellicht ook duur zonder enige reden.
  Hier de tip dan: Wees creatief. Horeca-warmhoudplaten zijn een stuk goedkoper en zijn en doen hetzelfde. Ook kun je een warmhoudplaat in huishoud-formaat (zeg 25 x 50 cm) op de kop tikken in de kringloopwinkel. Voor bijvoorbeeld 4 euro. Gevuld met zand of met een stenen plaat. Paar minuten aan (even testen) en blijft dan zeker een uur warm. Eventueel een (glas)plaat er op. Dat is gemakkelijk schoonmaken.
  Op het ogenblik heeft de Lidl een aanbieding voor een dubbele warmhoudplaat met temperatuurregeling voor 29,99. Kan ook. Bijvoorbeeld (aluminium) plaatje erop en klaar.
  Overigens heb ik net wel zo’n profi-ding gevonden. Is wel lekker groot. En doet het ook prima dus. Varieert toch ook zo’n tien graden schat ik , voordat ie weer aanslaat.

  Beantwoorden
  • Ik heb ook een horeca warmte plaat, en is 80 bij 80 v met temperatuurregelaar voor 60 euro gekocht bij tweedehands horeca bedrijf in de buurt van Eindhoven. En dat werkt prima.\

  • Als het om etsen af te drukken is, is een rechaud niet nodig, ik werk altijd op een goede afsla-tafel (juiste werkhoogte tafel = ellebooghoogte als je in rust staat) en dat werkt prima.
   Wanneer je een (erg) warme rechaud gebruikt krijg je al snel plaattoon en verdampt de olie in de inkt meer. Maar wil je dat juist wèl, dan is een warme rechaud geschikt.
   Afslaan gaat niet makkelijker met een warme rechaud is mijn ervaring.

Plaats een reactie