Agenda

Info

24 november – 26 november 2023
13:00 – 19:00

Locatie

De Bouwput
Ferdinand Huyckstraat ingang nr. 6

Meer informatie
www.agalab.nl

Organisator

AGA LAB
Herma Deenen
boekenproject@gmail.com
0650413985

14 november 2023

AGA LAB 65 jaar

Uitnodiging:

AGA LAB: 65 jaar 4 seizoenen | het kunstenaarsboek

Dit jubileumjaar bieden we een podium aan het project: ‘To the sweet murmur of leaves’ van kunstenaar en bekend gezicht in AGA LAB, Herma Deenen.

Zevenentwintig kunstenaars hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om een Kunstenaarsboek te maken, handgedrukt in AGA LAB.

Het veranderende landschap
Ons 65-jarig bestaan geeft aanleiding om te reflecteren op de huidige positie van AGA LAB, maar ook van de grafische werkplaats in Nederland in het algemeen en haar bestaansrecht in de toekomst.

De Kunstenaarsboeken kennen als inhoudelijk verbindend thema De vier jaargetijden van Antonio Vivaldi: het verhaal van een man en zijn relatie met het ieder seizoen veranderende landschap.

Met het project wordt gezocht naar het artistiek belang van het kunstenaarsboek binnen de beeldende kunst, het bestaansrecht ervan binnen de huidige technische en digitale ontwikkeling en op welke wijze een grafische werkplaats als AGA LAB hierbij een rol kan spelen.

De collectie boeken die hieruit is ontstaan is even divers als de zevenentwintig (inter)nationaal deelnemende kunstenaars zelf; er is gebruik gemaakt van technieken als etsen, foto-polymeer, litho, zeefdruk, Riso, pigmentdruk en linodruk; er is in de boeken geborduurd, genaaid, geweven en getekend.

To the sweet murmur of leaves
24 t/m 26 november 13:00 – 17:00

Opening vrijdag 24 november 17:00
De Bouwput
Ferdindand Huyckstraat 6
1061 HW Amsterdam

Plaats een reactie