Agenda

Info

20 april 2024
10:00 – 14:00

Locatie

Atelier Suzanne Glerum, Overtoom 213 bg, 1054 HV, Amsterdam

Kosten
€ 62
Meer informatie
www.hettekenlab.nl/aanbod/van-schets-naar-droge-naald-ets.html

Organisator

Het Tekenlab
Annelinde de Jong
info@hettekenlab.nl

2 april 2024

Van schets naar droge naald ets

Op zaterdag 20 april verzorgt Het Tekenlab de workshop Van schets naar droge naald ets. Tijdens deze workshop maak je kennis met de diepdruktechniek droge naald. Een techniek waarbij je direct in een zinken plaatje tekent en een afdruk maakt van de ingekraste lijnen.

Eerst schetsen dan etsen
De workshop is opgebouwd uit een aantal onderdelen: we starten met het prepareren van de etsplaat en het papier. Terwijl het etspapier in water ligt te weken, gaan we naar buiten om al schetsend de omgeving vast te leggen. Deze schetsen gebruiken we als uitgangspunt voor de te maken ets.

Terug in het atelier bekijken we elkaars tekeningen en kiezen we 1 tekening uit om te vertalen naar een droge naald ets.

Na het tekenen/ krassen in de zinken plaat (10 x 15 cm) volgt het ininkten, afslaan en afdrukken met hulp van de etspers.

We bekijken de afdrukken om te zien of er aanpassingen nodig zijn. Door meer of minder inkt van de plaat af te slaan – of zelfs met een kwast en milieuvriendelijk oplosmiddel te schilderen op de plaat – kun je een variatie aan afdrukken maken. Hoe meer je bezig bent hoe vrijer je zult worden.
Het afdrukken van de plaat is een mysterieus proces omdat je nooit precies weet wat het resultaat zal worden.

Datum: zaterdag 20 april
Tijd: 10 – 14 uur
Docent: Suzanne Glerum
Locatie: Atelierpand Overtoom, Amsterdam
Prijs: € 62 inclusief papier, gebruik materialen, koffie, thee en tosti’s tijdens de lunchpauze
Inschrijven via www.hettekenlab.nl

Plaats een reactie