Agenda

Info

7 juni 2020
10:00 – 17:00

Locatie

De Grafiekdrukkerij, Loods 6, KNSM laan 225, Amsterdam
Parkeren op zondag is gratis op het KNSM-eiland

Kosten
€ 105
Meer informatie
www.grafiekdrukkerij.nl

Organisator

De Grafiekdrukkerij
Carola Rombouts
info@grafiekdrukkerij.nl
0615568008

18 april 2020

Workshop Portret in Linoleumsnede

Ik denk dat we allemaal onderhand héél graag buitenshuis eens wat anders met de handen zouden willen doen. Om onze zinnen te verzetten en weer eens iets te maken. Om te genieten van wat de drukkunst ons te bieden heeft, als klein onderdeel van een groots en kwaliteitsvol, cultureel aanbod dat Nederland rijk is! Omdat ik het geluk heb te beschikken over een grote werkruimte, waag ik een poging het animo uit te dagen, en deze workshop als eerste door te laten gaan. Normaliter ligt het maximaal aantal deelnemers aan workshops op 6. Voor de komende tijden ligt het maximaal aantal deelnemers op 4. Door de werkplaats aangepast in te delen, is het mogelijk om veilig en plezierig in klein(er) groepsverband te werken. Dus: wie wil?

Maak een portret in linodruk in de reductietechniek. Je werkt – door – op 1 plaat linoleum met meerdere kleuren inkt (drukgangen). Met het drukken van de eerste kleur bepaal je het totaal aantal drukken (oplage). Ook goed te doen voor wie nog geen ervaring heeft met (portret in) linoleumsnede of zich geen tekenheld voelt: je werkt op basis van een (bewerkte) foto die je op het linoleum overzet. Tekenhelden zijn overigens ook welkom!

Als je samen komt krijgen jullie ieder een set van 9 kaarten op basis van linodrukken van dieren (van mijn hand).

De kosten voor de workshop zijn inclusief materiaal/koffie/thee/lunch.

2 gedachten over “Workshop Portret in Linoleumsnede”

 1. Lijkt me heel leuk en leerzaam. Woon te ver van Amsterdam, helaas.
  Daarnaast ben ik financieel niet zo vermogend .
  Fijne dag.
  Had graag de meerkleurendruk geoefend.
  Hartelijke groeten
  Christine Lamme.

  Beantwoorden
  • Je kreeg net een nieuwsbrief van De Grafiekdrukkerij. Daarin o.a. het zomerprogramma, aangepast. Gespreid betalen is altijd mogelijk, in overleg. De kosten voor deze workshop verlaagde ik naar € 95 (en dat in deze tijden!) Hopelijk tot ziens, met groet, Carola Rombouts

Plaats een reactie