Brown Cartonnages

Contactpersoon: Liesbeth Visser
Bruningweg 21
6827 BM Arnhem
06 53334535
info@browncartonnages.nl
browncartonnages.nl

Bij Brown Cartonnages kunt u terecht voor mappen, dozen en speciale kartonnen producten. Deze worden voor u op maat gemaakt.

Onze ervaring is dat de meeste mensen geen idee hebben van wat in en met karton allemaal mogelijk is. Dus kom met uw vragen bij ons langs (of mail ons, bellen mag natuurlijk ook) en wij zorgen tot in details voor uw product. Dat wil ook zeggen dat wij voor verschillende vormen van drukwerk kunnen zorgen.

Vooraf maken we voor u een offerte zodat u weet waar u financieel aan toe bent.

Brown Cartonnages is een bedrijf met geschiedenis. In 1915 opgericht door de familie Brown, is de fabriek tot 2006 gehuisvest geweest aan de Prins Hendrikstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier. In die periode waren daar dicht bij elkaar 6 cartonnagefabrieken gevestigd.
De klandizie bestond in die tijd voornamelijk uit winkeliers, die er hoedendozen, stoffenplanken, opbergdoosjes en etalagemateriaal lieten maken. Alles werd met de hand vervaardigd, op maat, vaak in kleine oplages.

Vanaf de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw werden veel kartonnen producten vervangen door het moderne plastic, vooral in de verpakkingsindustrie. Ook werden veel handgemaakte producten machinaal vervaardigd in grote oplagen. Door de lagere kostprijs kozen veel klanten voor deze ‘confectie’.
De klandizie liep terug en eind jaren 70 was alleen Brown nog over van de 6 cartonnagefabrieken die in het Spijkerkwartier waren gevestigd.

Begin jaren ’90 ging Willy Brown met pensioen. Het bedrijf werd overgenomen door Harry Struijk, die Brown Cartonnages voortzette op de vertrouwde locatie. Het bleef dé plek voor het laten vervaardigen van kartonnen producten in kleine oplages. Helaas overleed Harry geheel onverwacht in januari 2006.

In het voorjaar van 2006 besloot Liesbeth Visser om Brown Cartonnages over te nemen. De locatie aan de Prins Hendrikstraat werd ingeruild voor een ruimere, moderne werkplaats in Arnhem Noord. De machines werden met zorg gedemonteerd en op de nieuwe locatie weer in elkaar gezet, klaar voor gebruik.

Plaats een reactie