Musea Boekdruk Museum Dordrecht

Boekdruk Museum Dordrecht

Reewegpad 22
3319 CJ Dordrecht
078 6213882
www.boekdrukmuseum.nl

Het Boekdruk Museum in Dordrecht heeft een actief en werkend grafisch museum.

Nu is drukwerk heel gewoon, maar daar is een lange periode aan vooraf gegaan. Een periode waarin geschiedenis is geschreven, zowel letterlijk als figuurlijk. Een groot deel van deze geschiedenis kunt u zien en beleven in het Boekdruk Museum. De collectie van ons museum omvat tal van machines en hulpmiddelen die betrekking hebben op de grafische industrie van de vorige eeuw.

U zult niet alleen versteld staan van het technisch vernuft van die tijd, maar ook alle machines in werking kunnen zien.

In ontwikkeling

Het Boekdruk museum is volop in ontwikkeling, er worden regelmatig “nieuwe” machines en gereedschappen aan de collectie toegevoegd. Onze doelstelling is dat alle machines weer gaan én blijven werken, zodat het tijdsbeeld ook voor de volgende generaties bewaard blijft.

Grafische technieken

Technieken die momenteel worden toegepast in het museum zijn o.a.:
– Zetten (handletter)
– Drukken (hoogdruk)
– Rillen (vouwlijn)
– Perforeren (afscheurlijntje)
– Stansen (vanaf een stansvorm)
– Foliedruk (goud, zilver enz.)
– Pregen (verhoogd beeld)

Het Boekdruk Museum Dordrecht is geopend op de 1e en 3e zaterdag van de maand van 9.00 tot 15.00 uur. Vooraf aanmelden via 078 – 6213882

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.