Boekdruk Museum Dordrecht

Reewegpad 22
3319 CJ Dordrecht
078 6213882
www.boekdrukmuseum.nl

Het Boekdruk Museum in Dordrecht heeft een actief en werkend grafisch museum.

Nu is drukwerk heel gewoon, maar daar is een lange periode aan vooraf gegaan. Een periode waarin geschiedenis is geschreven, zowel letterlijk als figuurlijk. Een groot deel van deze geschiedenis kunt u zien en beleven in het Boekdruk Museum. De collectie van ons museum omvat tal van machines en hulpmiddelen die betrekking hebben op de grafische industrie van de vorige eeuw.

U zult niet alleen versteld staan van het technisch vernuft van die tijd, maar ook alle machines in werking kunnen zien.

In ontwikkeling

Het Boekdruk museum is volop in ontwikkeling, er worden regelmatig “nieuwe” machines en gereedschappen aan de collectie toegevoegd. Onze doelstelling is dat alle machines weer gaan én blijven werken, zodat het tijdsbeeld ook voor de volgende generaties bewaard blijft.

Grafische technieken

Technieken die momenteel worden toegepast in het museum zijn o.a.:
– Zetten (handletter)
– Drukken (hoogdruk)
– Rillen (vouwlijn)
– Perforeren (afscheurlijntje)
– Stansen (vanaf een stansvorm)
– Foliedruk (goud, zilver enz.)
– Pregen (verhoogd beeld)

Het Boekdruk Museum Dordrecht is geopend op de 1e en 3e zaterdag van de maand van 9.00 tot 15.00 uur. Vooraf aanmelden via 078 – 6213882

1 gedachte over “Boekdruk Museum Dordrecht”

  1. Mijn naam is Nora van Reenen-Henni. Mijn vader Nico Henni zou nu 108 jaar geweest zijn. Hij is op zeer jonge leeftijd typograaf geweest bij Ellerman-Harms, waar zijn oom oprichter van was. Tot zijn pensionering is hij daar werkzaam geweest. Zijn leerboekjes over de typografie en hulpmiddelen zijn in mijn bezit en daar wil ik afstand van doen, aangezien ik ook al 72 jaar ben. Ik wil dat het een goede bestemming krijgt. Bent u geïnteresseerd? Ik hoor graag van u.

    Beantwoorden

Plaats een reactie