Historische boekdrukkerij De Arend

Burg. Nahuyssingel 28
6981 AE Doesburg
0313 474945
Inarie@hetnet.nl
www.boekdrukkerijdearend.nl

In de ambachtelijke boekdrukkerij De Arend wordt uitsluitend gewerkt met losse loden en houten letters waarvan een ruim assortiment lettertypes aanwezig is. Ook de ornamenten en clichés voert men in het handzetsel in. De 5 persen worden met de hand bediend. De eigenaar is in het begin van de zeventiger jaren al begonnen met het verzamelen van de oude drukkersgereedschappen en materialen. In die tijd ging menig drukkerij over van het eeuwenoude boekdruksysteem naar de moderne offset. Momenteel vinden er in de grafische industrie indrukwekkende vernieuwingen plaats, en verdwijnt helaas het oude ambacht van zetten en boekdrukken.

Tijdens uw bezoek vertelt men in dit kleine museum over het ontstaan van de boekdrukkunst, de relatie met de computer, de papiersoorten, de vele lettertypen enz. Op afspraak is een korte workshop mogelijk.

De Ambachtelijke, historische boekdrukkerij De Arend te Doesburg, geopend dinsdagmiddag van 14.00 – 16.30 uur en op de eerste zondag van de maand tijdens de Culturele Zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Bezoek, ook voor kleine groepen, op andere momenten is na telefonisch / e-mail contact mogelijk.

Plaats een reactie