MIAT

Minnemeers 10
9000 Gent
België
+32(0)9 269 42 00
info@miatgent.be
www.miat.gent.be

Het MIAT is een Gents museum over Industrie, Arbeid en Textiel. Het is gelegen in een voormalig fabriekspand, namelijk een katoenspinnerij. De fabriek van weleer komt tot leven door de werkende machines op de textielafdeling en in de historische drukkerij. In de vaste tentoonstellingen herbeleef je de arbeids- en levensomstandigheden in en rond de fabrieken en kom je meer te weten over de industriële samenleving.

Op de hoogste verdieping van het MIAT heb je een adembenemend zicht, aan de ene kant de oude stad met haar drie torens, aan de andere kant de oude haven met haar industrie.

Voor iedereen is er wat, alleen of in groep! Het MIAT heeft een uitgebreid aanbod aan activiteiten, van een bezoek met gids tot creatieve workshops. Ook voor gezinnen met kinderen en voor scholen is er veel te beleven.

Drukinkt en zwarte vingers
Het MIAT herbergt een prachtige historische drukkerij. Creatieve duizendpoten van vandaag gaan er aan de slag met de machines van toen. Met als resultaat papier- en drukwerk (postkaarten, boekjes, totebags, …) dat je nergens anders vindt.

Het MIAT heeft een museumshop en een museumcafé.

Plaats een reactie