Museumdrukkerij

Legolaan 1C
9861 AT Grootegast
0594-612200
info@museumdrukkerij.nl
www.museumdrukkerij.nl

Verbaas je over het vele werk wat verzet moest worden om een boek, krant of folder te drukken in de tijd dat er nog geen computers en printers waren. Een heuse drukkerij uit het verleden, waar het ambacht gedemonstreerd wordt.

Er wordt een grote keur aan typemachines tentoongesteld, van de vroegste exemplaren tot de meest recente. In de typemachinehoek mag je ook zelf aan de slag om je eigen brief te typen!

Op gezette tijden zullen demonstraties worden verzorgd op de grote machines. Deze wegen snel enkele tonnen en zijn geschikt om grote oplages te drukken.

In het voormalige pand van LEGO-Nederland is ook het LEGiO-museum (museum over LEGO, waar niet alleen naar LEGO gekeken kan worden, maar ook kan iedereen zelf aan het bouwen) en het Victory-museum (museum over de Tweede Wereldoorlog met vele voertuigen o.a. een tank en een vliegtuig) gevestigd. Alle drie de musea zijn te bezoeken met een enkel kaartje van € 6,50. Tevens is er een leuk restaurant gevestigd, dat geheel is uitgevoerd als een American Diner uit de jaren ’50.

1 gedachte over “Museumdrukkerij”

Plaats een reactie