Techniek

Suzanne Tiemersma
sltiemersma@gmail.com

26 juli 2014

Advies over drukinkt?

boom-1607

Ik werk sinds enige tijd op onze trapdegel met de hoogdrukinkt van Peter van Ginkel. Ik druk veel lino’s en ben erg tevreden over deze inkt. Hij drukt goed en de pers is gemakkelijk schoon te maken met wat water en zeep. De kleurkeuze is echter beperkt.

Heeft iemand advies over welk soortgelijke inkt (dus waterafwasbaar) ik zou kunnen gebruiken waarbij er meer kleuren beschikbaar zijn? En waar ik deze kan halen (bij voorkeur omgeving Utrecht)? Alvast bedankt!

7 gedachten over “Advies over drukinkt?”

  • Bedankt Doortje, ik heb inderdaad van de week een paar tests gedrukt met gemengde kleuren en dit gaat prima. De vraag is alleen als je bijvoorbeeld tijdens een een drukgang extra inkt nodig hebt, hoe je dan dezelfde kleur krijgt. Dit is natuurlijk erg lastig. En meer sprankelende of felle kleuren kan je niet mengen als de basiskleuren wat meer verzadigd zijn. Kortom, ik blijf nog verder zoeken en blijf oefenen met mengen, zoals je adviseert. Nog meer tips zij absoluut welkom!

 1. inkt op waterbasis…

  kijkt U eens op de site van Levant in Amsterdam, niet zo heel ver van Utrecht toch ?

  de inkten zijn wel is waar bedoeld voor zeefdruk, maar mogelijk ook voor hoogdruk en lino’s te gebruiken, de reeks kleuren is heel uitgebreid:

  http://www.levant.nl/index.php?item=&action=page&group_id=20000026&lang=NL

  een bezoekje aan Amsterdam, het KNSM-eiland is niet zo heel ver van het centraal, is leuk… maar er is ook een webshop, je hoeft ervoor niet eens de deur uit…

  veel succes

  Beantwoorden

Plaats een reactie