Techniek

Vivian Welling
phlippeau48@gmail.com
32468121295

11 januari 2018

Afstellen Ideal stapelsnijder 3900A

Beste collega drukkers en binders,

Wat laat maar daarom niet minder gemeend allen een zeer indrukwekkend 2018 toegewenst.

Mijn vraag/probleem wil ik graag aan jullie voorleggen.
Ik heb onlangs een Ideal stapelsnijder model 3900A aangeschaft. Het probleem is dat als ik aan stapeltje papier van ca. 1,5 à 2 cm dik doorsnij, het niet haaks is. Het zijaanzicht loopt dus iets schuin weg.

Heb alle opties bekeken maar weet niet hoe dit te verhelpen. Er zit geen speling op het mes en het is ook vlijmscherp. Ik druk het toch ook stevig genoeg aan tijdens het snijden.

Help, weet iemand hoe dit weer recht te krijgen?

Alvast dank voor het meedenken.

5 gedachten over “Afstellen Ideal stapelsnijder 3900A”

 1. Beste heren,

  Dank voor jullie zorgvuldige en uitgebreide reacties. Hier zal zeker een bruikbare oplossing bij zitten. Ik ga er mee aan de slag.

  Nogmaals hartelijk dank. Super fijn.

  Groet Vivian

  Beantwoorden
 2. Beste, het schuin snijden kan gebeuren als 1, het papier erg glad is, 2, de stapel niet recht ligt ( de stapel kan verschuiven bij het inleggen) of de machine een scheve aanleg heeft. 3, de druk op de stapel kan te laag zijn. 4, de rode snijlat moet geheel gelijk zijn aan de tafel, te diep of te hoog geeft een schuine snede. Ook kan de lat versleten zijn, omdraaien, of een verse inleggen.

  Schuin is natuurlijk voor meer vervormingen uitlegbaar, maar als de stapel uit elkaar getrokken wordt moet je ook kijken of de persbalk goed vlak aansluit, en het mes moet niet schuin staan. Druk proef, nieuw carbon papier op grijsbord, zwarte zijde naar beneden en op druk zetten. Niet snijden. De afdruk moet overal gelijk zijn. (Zo controleert de tandarts het kauwvlak, ik hoop dat het werkt) Snijproef, 1 grijsbord onder druk zo insnijden dat je niet door snijd, controleer dan de diepte, 2 één recht vel snijden, dubbel vouwen, de hoeken moeten gelijk vallen. Zo niet, dan staat het zadel scheef. Succes, Manuel

  Beantwoorden
 3. Het is een algemeen probleem van de Ideal-machines die met een hefboom het papier aandrukken: de spanning is niet hoog genoeg. Probeer met één hand het mes te bedienen en met de andere hand de hefboom aan te drukken.

  Beantwoorden
 4. Staat de achteraanslag/zadel haaks? Voor zover ik op foto’s kan zien is dat af te stellen. Borgmoer loshalen en de inbussen dusdanig verdraaien dat ie weer haaks staat. Een haakse hoek is dan een handig hulpmiddel.

  Beantwoorden

Plaats een reactie