Techniek Catalogus Karl Krause

Techniek

Bart Jansen
mijnbj@gmail.com

16 november 2018

Catalogus Karl Krause

Ik ben in het bezit van een pdf-bestand van een catalogus uit 1899 van de beroemde fabriek van Karl Krause. Zeer bekend bij boekbinders en papierverwerkende bedrijven. De catalogus omvatte ruim 440 blz. Voor liefhebbers van antieke machines zeer de moeite waard.

Indien u geïnteresseerd bent, stuur me een e-mail bericht. Dat stuur ik u via “WeTransfer” het bestand.

7 reacties op “Catalogus Karl Krause”

  1. Leuk om te lezen, ik ga kijken op de site. Dankuwel ! Ik bezit, en gebruik nog een prachtige Krause bordschaar, waarop ook een plaat staat; “J. Bonte Bruxelles” Deze komt trouwens binnenkort in de verkoop.

  2. Wat een prachtige aanwinst! Interessant te zien bij welke Nederlandse bedrijven de machines van Krause te vinden waren, Brandt (van Proost en Brandt), Arndt in de Gravenstraat te Amsterdam, Joh. Enschedé te Haarlem, van Lith en van Bommel te Amsterdam etc. Waar zijn al deze machines gebleven, wat is er nog van over?

Een reactie plaatsen

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.