Techniek

Hannie van Dijk
hannievandijk47@gmail.com

14 oktober 2022

Geblokkeerde hefboom

Wie kan mij helpen om de blokkade van de hefboom van mijn stapelpapiersnijder Ideal 3905 op te heffen?
De methode volgens de gebruiksaanwijzing heb ik al geprobeerd.

5 gedachten over “Geblokkeerde hefboom”

 1. Zelf heb ik een 36M. Daarbij moet het vergrendeling naar RECHTS geduwd worden. In de mesbalk zit een spie die vrijkomt als je de vergrendeling ontgrendeld. Die van mij heeft ook GEEN beschermkap. Je moet immers met 2 handen werken, 1 om de persbalk vast te houden en 1 om het mes naar beneden te duwen.

  Beantwoorden
 2. Beste Hannie,

  Aan het mechaniek van die ontbrekende beschermkap is een stangetje verbonden dat het hefboompje blokkeert als de kap omhoog staat. Je zou kunnen proberen of je de rechterscharnier (onder het rode hefboompje) wat naar voren kunt trekken of draaien. Het alternatief is de beschermkap demonteren door de twee grote bouten aan de voorkant los te maken. Dan kun je waarschijnlijk bij het mechanisme om zo het hefboompje weer vrij te maken.

  Beantwoorden
 3. Ik weet niet wat er in de handleiding staat, maar de beschermkap aan de voorzijde ontbreekt. Wanneer de kap gemonteerd is en naar beneden zijn je vingers beschermd. Dan kan je het rode hefboompje naar links duwen, en is het mes vrij om te snijden!

  Beantwoorden
  • Dank voor de reactie. Nooit een beschermkap gehad! Toch jarenlang mee gewerkt. Het rode hefboompjes eindeloos naar links geduld maar de blokkade blijft.

Plaats een reactie