Techniek

Fynn
info@fynngrouve.be

1 september 2018

Hotfoil conversie Heidelberg degel

Ik zou hobbymatig het drukken met een Heidelberg degel willen aanleren en heb ook reeds contactgegevens van mensen die me hierbij willen helpen.
Ik heb echter vooral interesse in foliedrukken als hobby, en om mijn eigen drukwerkjes te bezorgen.

Die toestellen voor foliedruk vallen echter duur uit, offertes ontvangen van 7000€ – 9000€ excl. btw.

Zijn er volgens jullie betaalbaardere opties om folie te drukken met mijn Heidelberg? Goedkopere systemen of eventueel een DIY projectje?

16 gedachten over “Hotfoil conversie Heidelberg degel”

 1. Hoi Fynn, ik heb nog wel wat oud spul liggen van voor de update van onze degels. Helaas gaat het om GT degels, ik vraag eens rond.. ik denk dat je meer kans maakt om een degel te vinden waarbij de convertie lang geleden gebeurt is of een originele foliedegel, dan dat je de volledige machine gaat opbouwen. Denk ook na wat je er mee wil maken, de mogelijkheden van de computer gestuurde folie units zijn veel uitgebreider dan vroeger. Je wil er ook nog mee kunnen drukken met inktwerk? Veel succes. Mocht je folie drukwerk nodig hebben mag je me altijd een mailtje sturen.
  https://www.m.pressdepo.com/machine/en-40440/heidelberg-gt-with-hot-foil

  Beantwoorden
  • Ik zou starten met foliedrukken want ik vermoed dat drukken met inkt nog moeilijker is.
   Ik zou het voorlopig enkel gebruiken om bepaalde drukwerken te verfraaien of om eenvoudige ontwerpen te drukken met enkel folie. Geboortekaartjes, Uitnodigingen,… in kleine oplages. En experimenteel mijn eigen naamkaartjes.
   Ik laat dit meestal doen bij een drukker hier in de buurt, zij werken ook met degelpersen die zijn omgebouwd. Ik heb het nog niet in detail gezien maar hun opstelling ziet er redelijk eenvoudig uit en het verwarmingselement hebben ze waarschijnlijk ook zelf in elkaar gestoken. Ik kan mij vergissen uiteraard.

 2. Heel lang geleden heb ik een losse inzet unit gekocht.
  Toen bij Ceelen. Probeer nu Amstel Graphics eens.
  De prijs weet ik niet meer. Het was van CZ makelij.
  Heb eventueel een foto beschikbaar

  Beantwoorden
 3. Heb nog een foliedruk / verguldpers met materiaal zoals folie’s te koop voor 150 euro incl. al het materiaal, kan foto sturen. Eventueel met loden letters en koperen lijnen. Pers is met verwarming.
  Bert Post

  Beantwoorden
  • Bert,

   Dit zou mij eventueel kunnen interesseren om te starten maar de bedoeling is om een systeem te vinden voor mijn Heidelberg degel. Ik neem zeker contact op indien er niets anders uit de bus komt.

   Fynn

  • Beste,

   Indien Fynn niet geïnteresseerd is, mail je mij dan de foto’s?

   Groeten.

   Herman

  • Dag Peter,

   Bedankt voor de tip. Ik zal daar eens navragen.
   Ik heb reeds offerte ontvangen van Beldé en Starfoil als ik mij niet vergis maar die prijzen varieerden tussen 7000 en 9000 Euro.

  • Dag Wim,

   Bij Profoil heb ik reeds informatie opgevraagd een 2-tal weken terug.
   Voorlopig kreeg ik van hen nog geen reactie.

Plaats een reactie