Techniek


13 november 2009

Informatie gevraagd over printen van zeefdrukfilms

Gevraagd: informatie voor het zelf printen van films.

Ik noem het hier zeefdrukfilms, omdat dit de term is die ik op het internet vaak gebruik, om ‘n beetje in de juiste zoekrichting te komen. Dit soort films heb ik nodig voor mijn Polymero (clicheontwikkelmachine, die polymeercliches uit kan wassen met water van ongeveer 40 graden, zonder enige chemische toevoeging). Met deze cliches wil ik op mijn degelpers gaan boekdrukken.

Ik heb zelf al van alles geprobeerd, namelijk transparanten bedrukken op de laserprinter en op de inktjetprinter, maar dat werkt niet. Het UV-licht schijnt dwars door de zwarte gedeeltes van de film. Deze zwarte gedeeltes moeten een densiteit van minstens 3 tot 4 hebben volgens de gebruiksaanwijzing van de machine. Als iemand tips heeft, met welk soort printer dit wel mogelijk is, of er een te koop heeft, dan hoor ik dat graag. Ook als iemand een andere manier weet, dan printen, laat het mij dan ook weten s.v.p.

Het opnemen met een reprocamera en het ontwikkelen van films in een ontwikkelbad is mij ook bekend, maar dat is een veel te dure en ingewikkelde methode en niet voor mij weggelegd.

Bij voorbaat dank.

Bart Jansen

E-mail ba.jansen@home.nl

Plaats een reactie