Techniek

Henny van Ham
info@koffiekoek.nl

29 maart 2024

Inkt als bedrijfsafval afvoeren

Ik heb teveel (100) potten offsetinkt om die in te leveren bij de gemeentelijke milieustraat. Dus dat zal bedrijfsafval zijn, wat ik eenmalig ergens moet kunnen aanbieden.

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik denk dat offsetinkten stoffen bevatten die als gevaarlijk worden beschouwd (Euralcode 08 03 12* – inktafval dat gevaarlijke stoffen bevat).

5 gedachten over “Inkt als bedrijfsafval afvoeren”

 1. Particulieren en margedrukkers leveren hun oude en overtollige inkt in bij het lokale milieupark/grondstoffenpark. Als ze daar niet weten wat “inkt” is (ze denken bij dat woord eerder aan computerinkt), kun je het omschrijven als “verf”. Het wordt vervolgens als klein chemisch afval afgevoerd.

  Beantwoorden
 2. Inkt valt bij het afvoeren inderdaad in de categorie gevaarlijk chemisch afval. Dient door een daarin gespecialiseerd bedrijf te worden afgevoerd. Er hoort dan ook een afvalstroomnummer bij.
  Schraaplege blikken vallen onder gewoon afval.

  100 blikken is een flinke hoeveelheid. Als je blikken hebt die zijn aangebroken en waar nog veel in zit lijkt het me goed om die te proberen te verkopen aan een collega. Als je blikken hebt die bijna leeg zijn dan kun je die leeg schrapen. Die schraaplege blikken zijn dan gewoon (bedrijfs)afval. Net als lege verfblikken.

  De inkt moet je dan verzamelen in een paar blikken. Die kun je dan op dezelfde manier afvoeren als restanten verf. Het is niet zoals het hoort, maar als je het op die manier, desnoods in een paar weken, in de gemeentelijke milieustraat kwijt kunt scheelt je dat een heleboel milieuadministratie terwijl je op verantwoorde wijze alles hebt afgevoerd.

  Beantwoorden

Plaats een reactie