Kant en klare polymeerplaten laten maken voor Letterpress

Ik zou graag kant en klare polymeerplaten (dus met een ontwerp) willen laten maken, voor letterpress. Ik had 1 adresje gevonden; bij het Grafisch Werkcentrum Amsterdam. Je kunt ze hier voor 50 euro (A5 formaat) laten maken.

Ik vroeg me af of jullie wellicht andere adresjes weten voor mijn kleine studio. Misschien kan dit namelijk wel veel goedkoper?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

7 gedachten over “Kant en klare polymeerplaten laten maken voor Letterpress”

 1. Let ook op de dikte van de platen: wij werken met de hardste, dikste variant, die prijziger zijn dan de gemiddelde plaat.

  Verder zijn onze films zeer geschikt voor fijne lijnen, en hebben ook wij kunststof platen en ook speciaal polymeer voor stempels.

  Wat nog veel handiger is: wij bieden cursussen aan zodat je zelf je platen kan maken!

  Beantwoorden
 2. Bedankt voor alle reacties!

  Bij Hermans zou een A5 20 euro + 11 euro filmkosten zijn (31 euro ex BTW), wat dus in principe voordeliger is (ook voor een enkele plaat). Daarnaast zitten ze bij mij om de hoek, helemaal handig!

  Bij DTP Wal zou het 20 euro kosten. Dus ik ga even kijken waar ik het ga laten maken!

  Beantwoorden
 3. Het verschil in prijs is eigenlijk niet zo groot tussen wat Repro Hermans en het GWA leveren. Het grote verschil is echter dat Repro Hermans een hoogwaardige filmuitdraai verzorgt, waardoor zelfs de fijnste lijnen blijven staan. Het is – vooral bij het maken van kwaliteitswerk – belangrijk met een goede plaat te starten. Jarenlang heb ik zelf platen gemaakt, liet de films uitdraaien bij een offset drukkerij, maar uiteindelijk heb ik besloten de machine te verkopen en platen te laten maken. Vergeet niet dat de lampen, borstels etc. ook regelmatig vervangen moeten worden om een goede plaat te kunnen maken.

  Beantwoorden
 4. Ik denk dat de prijs van het GWA een redelijke prijs is. Professionele leveranciers zullen uitsluitend bij “verzamelopdrachten” een lagere prijs kunnen realiseren, vermoed ik.

  Beantwoorden
 5. En als je topkwaliteit platen nodig hebt, dan is Repro Hermans in Rotterdam een prima adres. Daar kun je de platen behalve met een aluminium of blikken basis, ook met een kunststof basis laten maken, zodat je ze gemakkelijk met een schaar op maat kunt knippen. Dubbelzijdig plakband aanbrengen en je kunt drukken!

  Beantwoorden

Plaats een reactie