Techniek

Bart Simonis
info@drukkerijsk.nl
0174-385252

16 maart 2021

Kleurprofiel voor zeefdruk

Beste zeefdrukkers,

Voor een klant ga ik een set cmyk lithofilms maken. Het materiaal is ongestreken papier en de klant heeft een RGB-tiff bestand aangeleverd. Nu vroeg ik mij af of er een (algemeen) zeefdruk kleurprofiel bestaat voor Photoshop om dit om te zetten naar CMYK. De website van printarena.nl adviseert het offsetprofiel ISOcoated_v2_300_eci aan, maar dat is voor gestreken papier met een maximale inktbezetting van 300%, ik vraag mij af of dat wel goed gaat.
Verder wordt er gaas T120 gebruikt. Hebben jullie ook suggesties voor de lpi-waarde en rasterhoeken? zelf dacht ik aan 85 lpi, ronde punt met de volgende hoeken C15 M75 Y0 K45.

Ik hoor graag jullie mening.

2 gedachten over “Kleurprofiel voor zeefdruk”

 1. Hallo Mathias,
  Bedankt voor je reactie. Nog wel even een vraag, waarom 7,5° erbij optellen?
  Met de rasterpunten komt het wel goed, het bestand wordt belicht op een film laserbelichter op 2400 dpi, daar wordt de omzetting gedaan van halftoonbeeld naar lpi.
  Nog suggesties voor het kleurprofiel?

  Beantwoorden
 2. Rasterhoeken 7,5° bijtellen zou ik zeggen. lpi is afhankelijk van het gewenste resultaat. meestal zet ik eerst bestand van 300dpi naar 1200dpi om echt ronde punten te krijgen. anders zijn de punten vrij gepixeld.

  Beantwoorden

Plaats een reactie