Techniek Kogellagers rollen Heidelberg degel

Techniek

Frederik Neyt
frederik@pixol.be
32499235394

7 maart 2018

Kogellagers rollen Heidelberg degel

De optie om de kogellagers te plaatsen en af te nemen, ik had daar een vraagje bij. Het gaat om een Heidelberg degel (klein formaat)

Platte blok -> rollenklos?

Ik volg de handleiding om een kogellager erop te zetten. Maar de bovenste schroef, moet je deze echt zeer hard aandraaien? met een een tang)? En waarom moet die kogellager vast zitten op het zwarte blok?

Dankjewel!

1
Reacties

avatar
Edwin
Edwin

Dag Frederik

enkel met “vingerkracht” de lager vastzetten. Wel voor zorgen dat de schroef van deze inrichting vlot draait. Een likje olie doet wonderen.

Het zijn de kogellagers die de klosjes op hun plaats houden, deze lagers komen op het uiteinde van de rollenassen. De binnendiameter van de lager past perfect op de diameter van de rollenas. Indien juist gemonteerd zullen de klosjes prima over de rollenbanen draaien.

Indien de lagers versleten zijn en los zitten zal dat het in- en uitnemen van de rollen bemoeilijken. Het kan dan zelfs gebeuren dat ze in de opening van het kniehefboomsysteem vallen.

Hopend u te hebben geholpen.

Met vriendelijke groet

Edwin

Berichten per e-mail

Wilt u de berichten die op de site verschijnen per mail ontvangen? Schrijf u dan in door hieronder uw ­adres op te geven.

U ontvangt één keer per dag rond 12:00 uur een mail met alle berichten die op de site zijn geplaatst.
Uw e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de verzending van deze berichten, en nooit ter beschikking gesteld aan derden. U kunt op elk gewenst moment de verzending van berichten stopzetten, waarna we uw e-mailadres uit ons systeem verwijderen.
Na het invullen van uw e-mailadres ontvangt u een e-mail met een link waarmee u uw inschrijving kunt bevestigen.