Techniek

Murk Muller
murk.muller@mmrecht.com
0031-6-42193282

6 november 2019

Korrex Nürnberg 380 > 220 volt

Binnenkort krijg ik een Korrex Nürnberg pers die van oorspronkelijk 220 op 380 volt geschakeld is. Ik heb geen krachtstroom thuis, dus wil ik hem terugschakelen op 220 volt. Heeft iemand daarmee ervaring?

10 gedachten over “Korrex Nürnberg 380 > 220 volt”

 1. There are at least three options:
  1. change the motor(s) and rewire the machine
  2. use a variable-frequency drive (VFD), it can power 3-phase motors from a 1-phase supply with an added benefit of speed adjustment
  3. rewire the machine for single-phase and add a 10…20uF capacitor.

  3rd option seems the easiest and cheapest of them all.
  If you don’t know how to do it, call an electrician.

  Beantwoorden
 2. Dank Titi en Thomas, andere motor is een optie.
  Met Hans zijn Korrex in ogenschouw genomen. De motor is daadwerkelijk ook voor 220 volt. Er is een kastje ervoor geschakeld, dat een transformator lijkt te zijn en waarmee je de ampere kunt instellen (0,68 Amp).
  Tot zover de tussenstand.
  Ga eerst nog maar een wasje doen.

  Beantwoorden
 3. Ha Murk, ik heb goede ervaringen met dit bedrijf: https://elektromotorendevier.nl
  Ik heb een elektrische loodzaag, die op krachtstroom liep, voor 150 € heb ik de motor vervangen voor een die op 220 volt draait. Geen krachtverlies, iets wat vaak optreedt wanneer je met omvormers gaat werken.

  Beantwoorden
 4. Dank jullie John en Hans. De omstandigheden zijn zo, dat ik naar die plek geen krachtstroom kan doortrekken. Hans, ik kom graag eens bij je kijken.

  Beantwoorden
 5. iedere woning in Nederland heeft krachtstroom bij de meter, als de kabels binnenkomen. Dat is zo vanwege de mogelijkheid van electrisch koken.

  Een electricien kan heel eenvoudig vandaar 3 fasen doortrekken naar je atelier.

  Kost wel een beetje, maar dan heb je ook wat.

  Beantwoorden
 6. Bij de motor bevindt zich een doos waar de spanning binnenkomt, en waar men – door enkele koperen lippen te verplaatsen – kan omschakelen naar 240 volt. Er hoort ook een schema hiervan in de doos te zitten.
  N.B. Mij is het indertijd niet gelukt om deze schakeling te veranderen: ik heb gewoon een 380-voltkabel laten doortrekken vanuit de meterkast – de kosten vielen mee. Kom gerust eens kijken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie