Techniek

Mien Van Kerckhoven
mien.vankerckhoven@hotmail.com

27 juni 2017

Nazicht Theimer Copymat

Ik heb een tweedehands (Theimer Copymat 064) belichtingskast voor fotopolymeer gekocht en ben op zoek naar iemand die deze machine kent en deze kan komen nakijken.

De Uv lamp heeft maar even gewerkt en ik weet niet of het belichtingsverloop nog juist is. Deze machine werd in drukkerijen gebruikt ook voor zeefdruk.

Ik woon in het Leuvense (België).

Alvast dank!

5 gedachten over “Nazicht Theimer Copymat”

 1. Hallo, ik moet het tegendeel bewijzen. Met de juiste lamp kan je perfect polymeerplaten belichten. Je kan er zowel polymeergravures en clichés met maken. Eveneens gebruik ik deze fantastische kast op de hogeschool en in mijn eigen studio voor allerlei fotografische contactafdruktechnieken (heliogravure, gomdruk, kooldruk,….). Neem gerust eens contact op met Jos van RESIL & REMAT (info@resilremat.nl) met mijn groeten. Hij verkoopt jou de geschikte lamp aan een zeer correcte prijs. Als er nog verdere problemen zouden zijn met het toestel is hij de geschikte man om die op te lossen.

  Vriendelijke groeten,

  Wim Van Cauwenberge

  Beantwoorden
 2. Goedemorgen Mien, helaas is deze Copymat niet geschikt voor het maken van polymeerplaten, behalve de hele dunne die b.v. voor Tampondruk of droogoffsetdruk gebruikt worden. Zelfs met strooifolieën kan men nog geen juiste belichting bereiken bij iets dikkere platen.

  Deze belichtingskast werd vroeger gebruikt bij het belichten van offsetplaten of het omcontacten van film etc.

  Ik zou aanraden om op zoek te gaan naar een belichtingskast die speciaal geschikt is voor polymeerplaten en hier niet al te veel kosten aan te maken.

  Met vriendelijke groet,

  Peter

  Beantwoorden

Plaats een reactie