Techniek

Eline Gumbert
elinegumbert@planet.nl

19 juni 2015

Op zoek naar een drukker

indruk plat

Ik ben schrijver, graficus en vormgever. Heb mijn opleiding aan de KABK gedaan en later overgestapt van de vorm naar de inhoud. Heb een leporello gemaakt, veertien gedichten en zestien grafische werken (monoprints, lino, ets en zeefdruk). Zou dit boek graag willen uitgeven, maar heb nog geen drukker gevonden die dit formaat uit één stuk kan drukken.

indruk staand

Strook papier zou minimaal 1.7 meter lang moeten zijn, in beide leesrichtingen zeven openingen + titelpagina. Formaat van het prototype is 11,5 × 20 cm.

Het zijn digitale bestanden, fonts zijn privé-ontwerp (bestaan alleen digitaal). Kleuren zijn niet nodig, alleen zwart.

Omdat het om poëzie gaat, gaat het ook om een relatief kleine oplage (100-200) maar de financiële marges zijn dus ook erg klein.

Heeft iemand een goed idee? Alvast hartelijk dank!

7 gedachten over “Op zoek naar een drukker”

 1. Dit project kan dus WEL bij Grafisch Atelier Hilversum. Wij hebben een grote printer. Ook kunnen er losse polymeerplaten gemaakt kunnen worden. Op onze etspers van 300 cm lengte kunnen deze, met een beetje kunst en vliegwerk prima worden afgedrukt. Onze boekbinder maakt er dan een mooi voor,-en achterplat aan.

  Dus lieve margedrukkers…. voor al uw buitensporig druk,- bind,- en vliegwerk op naar Grafisch Atelier Hilversum.

  De marge drukkers bij ons zijn van alle markten thuis.

  Beantwoorden
 2. Beste Rob en Sander, ik zoek geen ambachtelijke drukker die mijn boekje op een handpers voor me kan maken, maar wat bv EPS maakt vind ik niet mooi genoeg, en ik hoop vooral enthousiaste mensen te vinden die begrijpen wat ik wil en weten waar ik dat kan vinden. Er zijn al een aantal goeie reacties 🙂 Bedankt alvast!

  Beantwoorden
 3. Beste Eline, in principe zou elke drukker met een digitale pers die van de rol drukt je van dienst kunnen zijn. Dan is de kleine oplage ook niet zo’n probleem.

  Je zou eens kunnen informeren bij Lenoirschuring in Amstelveen, of bij EPS in Amsterdam.

  Succes!

  Beantwoorden
 4. Helaas Eline ik denk dat je aan het verkeerde adres bent. Dan moet je dus niet bij ambachtelijke drukkers zijn met je digitale bestanden. Tenzij je cliché’s zou kunnen laten maken en kan samenstellen tot ongeveer 1,7m lengte…

  Dus opzoek naar een digitale printmachine…

  Beantwoorden

Plaats een reactie