Techniek

B. van der Hoeven
htvdhoeven@ziggo.nl

9 juni 2022

Tekst rondzetten

Eenvoudig een tekst rondzetten b.v. voor een te bedrukken bierviltje:
Het ronde binnenste (stevig) karton van een b.v. een tape-rol of iets dergelijks snijden tot ongeveer 3-kwart van de letterhoogte.
Daaromheen elastiek aanbrengen en de letters tussen karton en elastiek steken.
Regel uitvullen en de vorm opvullen met opvulwit, zodat het een rechthoekige drukvorm krijgt.

Zie afbeelding.

Succes!

5 gedachten over “Tekst rondzetten”

 1. Met niets iets doen is een kwestie van fantasie. Kijk maar eens naar verschillende afvalstukken PVC pijp. Met een beetje geluk zijn er twee maten te vinden die vrijwel voldoen. Door dan wel de binnenste of buitenste door te zagen kan je de benodigde cirkel variƫren om een goede en zuivere opsluiting te krijgen. Je kunt bij een van de twee zelfs extra segmentjes bijvoegen als het verschil te groot blijft voor een redelijk zuivere opsluiting. Lijm als nodig een segment met PVC lijm aan elkaar.

  Met een tekst op de computer een film maken en daarvan een polymeerplaat maken geeft natuurlijk volledige vrijheid. Met lood is het natuurlijk een beetje schipperen tot je doel in zicht komt.

  Succes met het uitproberen,

  Frans van der Meeren

  Beantwoorden
 2. De Pangone set is bedoeld om zetsel onder een hoek te plaatsen en niet in cirkel vorm. Kijk maar even onder Techniek op deze website. Voor het zetten in cirkels en ovalen leverden de gieterijen speciale stukken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie