Vraag over snijmachine / bordschaar

Wij hebben een A3+ bordschaar (Ideal 1058) die onderhoud nodig heeft.

We denken dat ie nodig een keer geslepen moet worden en daarnaast loopt het mes niet helemaal lekker (loopt aan). Mogelijk is er een kunststof ringetje dat ergens uitgeraakt is (het ringetje zijn we waarschijnlijk kwijt).

Weet iemand een bedrijf dat dergelijk onderhoud doet? En hoe werkt dat, komen die wellicht op locatie? We hebben zelf namelijk niet de mogelijkheid de bordschaar ergens langs te brengen (geen auto, te zwaar en groot voor de fiets).

6 gedachten over “Vraag over snijmachine / bordschaar”

 1. Ik had zelf ook een groot formaat Ideal bordschaar, waarvan ik het mes liet slijpen. Toen ik het mes er weer inzette, was een schone snede niet meer mogelijk aangezien er teveel was afgeslepen. Ik heb contact gezocht met de fabrikant en heb toen een nieuw onder- en bovenmes besteld. Daarmee waren al mijn problemen opgelost.

  Beantwoorden
  • oh dat klinkt ook niet best! Nou is de scherpte niet het grootste probleem, het aanlopen wel. Geen idee of we dat daar ook mee op zouden lossen.
   Weet je nog wat het kostte een nieuw onder- en boven mes? En was het moeilijk te vervangen of heb je dat laten doen?

  • Ik heb op de Dahle website gezocht en een email gestuurd met mijn modelnummer. Kort daarna kreeg ik antwoord van een Nederlands bedrijf dat mij de messen leverde. Vervangen is eenvoudig werk. Prijs weet ik niet meer, het is alweer 5 jaar geleden.

 2. Beste Vrijformaat, het lastige is dat je dezelfde bordschaar nieuw kunt kopen voor minder dan € 400 (ex btw). Een bedrijf dat ter plekke onderhoud kan verrichten berekent voorrijkosten en een uurloon. Je zult al snel minimaal de helft van de nieuwprijs kwijt zijn. En het mes laten slijpen kost ook geld. Je moet je afvragen of dat een verstandige investering zou zijn… Misschien ben je beter af als je deze bordschaar voor een vriendelijk bedrag verkoopt aan een handige knutselaar die de mankementen zelf kan aanpakken.

  Beantwoorden
  • bedankt voor je reactie. We gaan verder zoeken of kijken wat we zelf nog voor elkaar krijgen. Een nieuwe vinden we toch nog wat drastisch…

Plaats een reactie