Techniek


8 december 2012

Waar vind ik uv-lampen om zelf polymeerplaten te belichten

Ik wil zelf polymeerplaten gaan belichten waarmee ik kan gaan drukken op mijn trapdegel. Nu kan ik op internet veel filmpjes en info vinden over hoe je zoiets aanpakt, maar ik kan maar niet de juiste uv tl-buizen vinden.

Ik hoef maar een kleine installatie te maken (kan niet groter drukken dan A4) dus heb ook niet van die hele grote buizen nodig. Het is geloof ik het beste om witte buizen te gebruiken, toch? En hoeveel vermogen (W) moeten ze hebben? Waar kan ik deze tl-buizen kopen? En waar kan ik de juiste armatuur kopen?

Alvast bedankt,

groeten,

Neeltje

(neeltjekonings@hotmail.com)

5 gedachten over “Waar vind ik uv-lampen om zelf polymeerplaten te belichten”

 1. Bij ons op het werk zag ik laatst dat ze een uv belichter gebruiken waar je je hand onder kunt leggen voor het drogen van nagellak. Het was een afgesloten doos met aan 1 kant een opening. Het complete apparaat koste iets van €30,-. Ik denk dat het net te klein was voor A4 maar A5 zou wel moeten lukken lijkt me. Ook handig voor je gel-nagels.

  Beantwoorden
 2. Ik heb zelf geen ervaring met lampen uit een zonnebank/gezichtsbruiner, maar theoretisch gezien zou dat gewoon kunnen werken. Je kunt ook op zoek gaan naar een echte belichter, ik heb er zelf recentelijk eentje op de kop weten te tikken. Verder maakt Philips UV-lampen speciaal voor fotografische toepassingen, bijvoorbeeld Philips Flexo Print (google dat maar eens).

  Beantwoorden
 3. Gewone uv lampen voldoen prima van de zonnebank
  De kwaliteit van de lamp gaat ongeveer 1000 uur mee dan neemt de uv Kracht af en moet je de belichtings tijd wat aanpassen (dus langer)

  Beantwoorden

Plaats een reactie