Techniek

Fynn Grouve
info@fynngrouve.be

3 november 2017

Werking Heidelberg degelpers

Ik heb een oude Heidelberg degel op de kop getikt, maar heb hier geen enkele ervaring mee. Voor mijn eigen veiligheid ga ik ook niet experimenteren met het toestel zonder eerst een deftige uitleg gekregen te hebben. Is er iemand in de buurt van West-Vlaanderen (Belgiƫ) die eens naar de staat van het toestel wil komen kijken, die hem eventueel drukklaar kan zetten en mij een eerste uitleg kan geven?

Veel dank!

7 gedachten over “Werking Heidelberg degelpers”

  • Dag Lander, Dit lijkt mij misschien wel de beste oplossing. Ik zal mij zeker verder informeren.

 1. Er zijn nog genoeg drukkerijen die een heidelberg degel hebben staan.

  Ook zijn er voldoende belgische leden van DIDM bij u in de buurt, de meeste in Gent, dat wel. In het MIAT-museum te Gent, staat ook een degel als de uwe.

  Verder even over de grens, in Terneuzen is er de Firma Van Aken, die ook nog een heidelberger degel gebruiksklaar heeft staan. Ook daar is men heel wel bereid u te helpen.

  Het heeft echt nog altijd zin om eens bij u in de buurt rond te kijken bij drukkerijen, er eens langs te gaan, en te vragen. Men is heel vaak maar wat bereid te vertellen en te helpen. En je doet er heel wel contacten mee op. Doen dus.

  Voor het overige: huidige veiligheids normen passen niet zozeer meer bij deze machine. Zo moet het inktwerk worden afrgeschermd in drukkerijen. Wel iets om goed op te letten dus.

  Beantwoorden
  • Bedankt voor de uitgebreide reactie John, ik zal hier zeker rekening mee houden. Ik heb ondertussen al enkele e-mails gehad van personen die bereid zijn om te helpen. Ik had niet verwacht hier zo snel nuttige contacten te leggen. Top!

Plaats een reactie